Primul oraş din România cu transport public pe apă - GALERIE FOTO

Totul este gândit în concept intermodal, adică sunt conexiuni cu diverse mijloace de transport.

Primul oraş din România cu transport public pe apă - GALERIE FOTO Primul oraş din România cu transport public pe apă - GALERIE FOTO

Timişoara a devenit, începând de joi, primul oraş din România care are transport public pe apă, după ce municipalitatea a cumpărat şapte vaporaşe pentru efectuarea de curse pe Bega. Un bilet de călătorie costă un leu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Timişoara are, începând de joi, cinci subsisteme de transport public în concept intermodal. Asta după ce la transportul public cu autobuzele/minibuzele, troleibuzele, tramvaiele şi bicicletele, s-a adăugat cel cu vaporaşele pe Bega.

Astfel, Timişoara a devenit primul oraş din România care are transport public pe apă.

“Totul este gândit în concept intermodal, adică sunt conexiuni cu diverse mijloace de transport, de la o staţie a unui subsistem înspre staţii ale altor subsisteme. Desigur că nu este realizată la scară globală această conexiune, dar ne preocupă să facem ca într-un timp cât mai scurt să avem astfel de conexiuni totale în oraşul nostru. Vrem să încurajăm transportul public şi profităm de faptul că Timişoara are o apă precum Bega. Vaporaşele sunt foarte confortabile, au 50 de locuri, avem şapte astfel de vaporaşe, dar începem cu trei transportul public, pentru că este un experiment. În primul rând, vrem să vedem care este cererea, vom ţine evidenţe foarte clare cine, unde urcă şi unde coboară. Vom face adaptări continue, la cerere. Evident că acum nu este perioada din an cea mai potrivită, pentru că în curând va veni iarna şi vom întrerupe transportul pe Bega, dar vom relua în primăvară şi vom fi în permanenţă preocupaţi să facem ajustări încât acest subsistem să funcţioneze cât mai bine”, a declarat primarul Timişoarei, Nicolae Robu, care a participat la cursa inagurală cu vaporaşul “Decebal” pe Bega.

Potrivit primarului Timişoarei, pentru o cursă completă, de la staţia Ardealul la Uzina de Apă, un vaporaş consumă patru litri de motorină, adică aproximativ 20 de lei.

Citeşte articolul complet pe Gândul.info

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.