Primul oraş din România cu transport public pe apă – GALERIE FOTO

Autor: Adriana Mit 04 oct. 2018 Știri auto

Timişoara a devenit, începând de joi, primul oraş din România care are transport public pe apă, după ce municipalitatea a cumpărat şapte vaporaşe pentru efectuarea de curse pe Bega. Un bilet de călătorie costă un leu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Timişoara are, începând de joi, cinci subsisteme de transport public în concept intermodal. Asta după ce la transportul public cu autobuzele/minibuzele, troleibuzele, tramvaiele şi bicicletele, s-a adăugat cel cu vaporaşele pe Bega.

Astfel, Timişoara a devenit primul oraş din România care are transport public pe apă.

“Totul este gândit în concept intermodal, adică sunt conexiuni cu diverse mijloace de transport, de la o staţie a unui subsistem înspre staţii ale altor subsisteme. Desigur că nu este realizată la scară globală această conexiune, dar ne preocupă să facem ca într-un timp cât mai scurt să avem astfel de conexiuni totale în oraşul nostru. Vrem să încurajăm transportul public şi profităm de faptul că Timişoara are o apă precum Bega. Vaporaşele sunt foarte confortabile, au 50 de locuri, avem şapte astfel de vaporaşe, dar începem cu trei transportul public, pentru că este un experiment. În primul rând, vrem să vedem care este cererea, vom ţine evidenţe foarte clare cine, unde urcă şi unde coboară. Vom face adaptări continue, la cerere. Evident că acum nu este perioada din an cea mai potrivită, pentru că în curând va veni iarna şi vom întrerupe transportul pe Bega, dar vom relua în primăvară şi vom fi în permanenţă preocupaţi să facem ajustări încât acest subsistem să funcţioneze cât mai bine”, a declarat primarul Timişoarei, Nicolae Robu, care a participat la cursa inagurală cu vaporaşul “Decebal” pe Bega.

Potrivit primarului Timişoarei, pentru o cursă completă, de la staţia Ardealul la Uzina de Apă, un vaporaş consumă patru litri de motorină, adică aproximativ 20 de lei.

Citeşte articolul complet pe Gândul.info

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide