Primul sens giratoriu suspendat din România a fost inaugurat. VIDEO

Sâmbătă, 9 aprilie 2016, la Păuleşti, judeţul Prahova, a fost inaugurat primul sens ...

Primul sens giratoriu suspendat din România a fost inaugurat. VIDEO Primul sens giratoriu suspendat din România a fost inaugurat. VIDEO

 


Sâmbătă, 9 aprilie 2016, la Păuleşti, judeţul Prahova, a fost inaugurat primul sens giratoriu suspendat din România, informează Digi24.ro.

Acest sens giratoriu suspendat este unul dintre cele mai impresionante proiecte de infrastructură din ţara noastră, iar costurile alocate pentru acesta au fost în jurul sumei de 18 milioane de euro.

Noua construcţie ar trebui să fluidizeze traficul pe două şosele intens circulate: Drumul Naţional 1B, spre Buzău, şi Drumul Judeţean 102, spre Slănic Prahova.

Deşi giratoriul nu e gata, autorităţile de la Păuleşti au organizat prerecepţia lucrării şi au efectuat chiar şi un test de rezistenţă trecând peste sensul giratoriu suspendat cu mai multe autocare pline cu oficiali din Prahova şi peste 400 de primari din Republica Moldova, veniţi la noi să vadă ce se poate face cu fonduri europene.„Podul se pre-recepţionează, ceea ce am făcut noi, dăm drumul parţial la circulaţie, pentru că se poate da, că rosturile sunt cofrate şi făcute”, a explicat pentru Digi24.ro Mircea Cosma, preşedinte CJ Prahova.

Construcţia trebuia terminată încă de anul trecut, dar firma care s-a ocupat cu lucrările spune că au fost probleme cu firmele implicate în proiect, acest lucru fiind o problemă frecventă când vine vorba de implementarea proiectelor de infrastructură la noi în ţară. 

„Au fost şi cauze obiective, ca să zic aşa, deci au fost procurarea acestor aparate de reazem (...) şi procurarea dispozitivelor de acoperire a acestor rosturi”, a explicat pentru postul de televiziune Ion Manu, şef de santier.

Autorităţile din Prahova spun că sensul giratoriu va fi finalizat în maximum o lună de zile.


 

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.