Primul sens giratoriu suspendat din România a fost inaugurat. VIDEO

Autor: ProMotor 10 apr. 2016 Știri auto

 


Sâmbătă, 9 aprilie 2016, la Păuleşti, judeţul Prahova, a fost inaugurat primul sens giratoriu suspendat din România, informează Digi24.ro.

Acest sens giratoriu suspendat este unul dintre cele mai impresionante proiecte de infrastructură din ţara noastră, iar costurile alocate pentru acesta au fost în jurul sumei de 18 milioane de euro.

Noua construcţie ar trebui să fluidizeze traficul pe două şosele intens circulate: Drumul Naţional 1B, spre Buzău, şi Drumul Judeţean 102, spre Slănic Prahova.

Deşi giratoriul nu e gata, autorităţile de la Păuleşti au organizat prerecepţia lucrării şi au efectuat chiar şi un test de rezistenţă trecând peste sensul giratoriu suspendat cu mai multe autocare pline cu oficiali din Prahova şi peste 400 de primari din Republica Moldova, veniţi la noi să vadă ce se poate face cu fonduri europene.



„Podul se pre-recepţionează, ceea ce am făcut noi, dăm drumul parţial la circulaţie, pentru că se poate da, că rosturile sunt cofrate şi făcute”, a explicat pentru Digi24.ro Mircea Cosma, preşedinte CJ Prahova.

Construcţia trebuia terminată încă de anul trecut, dar firma care s-a ocupat cu lucrările spune că au fost probleme cu firmele implicate în proiect, acest lucru fiind o problemă frecventă când vine vorba de implementarea proiectelor de infrastructură la noi în ţară. 

„Au fost şi cauze obiective, ca să zic aşa, deci au fost procurarea acestor aparate de reazem (…) şi procurarea dispozitivelor de acoperire a acestor rosturi”, a explicat pentru postul de televiziune Ion Manu, şef de santier.

Autorităţile din Prahova spun că sensul giratoriu va fi finalizat în maximum o lună de zile.


 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide