Primul stat care va interzice vânzarea maşinilor pe benzină şi motorină

Măsura este luată ca urmare a înţelegerii pe tema energiei ...

Primul stat care va interzice vânzarea maşinilor pe benzină şi motorină Primul stat care va interzice vânzarea maşinilor pe benzină şi motorină

 


Măsura este luată ca urmare a înţelegerii pe tema energiei, din 2013, pe care guvernul a semnat-o pentru promovarea energiei verzi, izolarea locuinţelor şi reducerea emisiilor de carbon, scrie Gandul.info.

Măsura este consecinţa unui amendament adoptat săptămâna trecută de Camera inferioară a parlamentului olandez la propunerea partidului PvdA. Măsura a întâmpinat o opoziţie puternică din partea dreptei, însă acum Guvernul trebuie să adopte un plan de măsuri pentru implementarea deciziei.

”Îmi pare o nebunie să mergem înainte cu acest plan. Cred că ar trebui să ne retragem din acordul privind energia”, a spus Halbe Zijlstra, lider al partidului de dreapta VVD.

Opt state nord americane şi cinci ţări, inclusiv Olanda, s-au reunit în Alianţa Vehiculelor cu Emisii Zero. Acestea şi-au propus ca cel târziu în 2050 să permită doar vânzarea vehiculelor prietenoase mediului.


Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.