Probleme cu parcarea? Priviţi cum se parchează un Audi...singur

Cei de la Audi par să aibă planuri serioase în ceea ce priveşte construirea de automobile care se conduc singure, iar ultimul videoclip ilustrează la ce nivel au ajuns germanii în această privinţă.

Probleme cu parcarea? Priviţi cum se parchează un Audi...singur Probleme cu parcarea? Priviţi cum se parchează un Audi...singur

Audi a lansat sistemul care permite parcarea automată a automobilului, fără ca proprietarul să se afle în habitaclu sau măcar în preajma maşinii, semn că germanii au planuri mari pentru viitor în ceea ce priveşte modele autonome.

Sistemul funcţionează relativ simplu, cu ajutorul senzorilor şi camerelor video montate pe caroserie. Cu ajutorul acestora, maşina se orientează singură şi execută manevrele necesare unei parcări perfecte, chiar şi atunci când spaţiul este restrâns.

Mai mult, posesorul poate comanda maşinii ce manevre să execute cu ajutorul unei aplicaţii pentru smartphone. Astfel, când este activată comanda pentru parcare, maşina pleacă singură în căutarea unui loc liber, după care începe manevrele necesare.

Când şoferul vrea să părăsească locaţia respectivă, tot ce trebuie să facă este să activeze o altă comandă, iar maşina va părăsi parcarea şi se va îndrepta către punctul de întâlnire cu acesta.

O demonstraţie cu tehnologia care va înlătura multe bătăi de cap în zonele aglomerate, găsiţi mai jos:

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.