Producător rus falimentat de stat

Zao Avtotor a primit timp de 20 de ani, de la statul rus, subvenţii la care nu avea dreptul. Credeţi că statul rus nu ştia asta?

Producător rus falimentat de stat Producător rus falimentat de stat

Falimentul producătorului auto a venit după ce anul acesta, în luna iunie, nu a putut plăti amenzile date de statul rus care se ridicau la circa 800 de milioane de ruble ( 22 milioane euro). Motivul invocat de statul rus pentru aceste amenzi a fost faptul că Avtotor, timp de 20 de ani, nu a folosit aşa cum prevedea contractul de subvenţionare, 25% piese ruseşti.

Din cauza taxelor de import foarte ridicate din Rusia producătorii auto Europeni au început încă de la destrămarea URSS să producă propriile modele direct pe teritoriul rusesc. Iar Avtotor asambla modelele unor clienţi precum BMW, Hummer şi chiar Cherry. Creşterile înregistrate au poziţionat Avtotor drept unul dintre principalii rivali ai Avtovaz, principalul producător naţional rusesc. În acest context ceea ce s-a întâmplat mai departe este tipic sovietic şi destul de simplu de dedus. Ruleta rusească se pare că nu ocoleşte nici piaţa auto.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.