Producţia auto sistată în Japonia

Toyota, Nissan, Honda şi Subaru au suspendat pentru moment producţia de automobile în Japonia.

Devastatorul cutremur din Japonia de 9 grade , urmat de nimicitorul val tsunami a pus în dificultate capacitatea de producţie a principalilor constructori auto niponi. Toyota, cel mai mare producător mondial, a închis temporar trei fabrici, a declarat Shiori Hashimoto, purtătorul de cuvânt Toyota. A fost suspendată producţia imediat după seism şi la noua fabrică din prefectura Miyagi cu o capacitate de producţie de 120.000 unităţi pe an, acolo unde se producea gama Yaris. Deşi producţia a fost reluată, aceasta nu va fi la parametri normali datorită crizei de energie electrică apărute în urma închiderii centralelor nucleare din Japonia.

Honda Motor Co. a închis două fabrici. Puternic afectat este şi Nissan care a fost nevoit să închidă patru fabrici. A fost închisă unitatea de la Tochigi unde se produce Nissan GT-R, precum şi cea din Kanagawa, tot aici fiind închisă şi o unitate care produce motoare. De asemenea a mai fost închisă o fabrică de motoare amplasată în Fukushima. Fuji Heavy Industries Ltd., deţinătoarea Subaru, a închis de asemenea cinci unităţi de producţie. De asemenea producătorii niponi au înregistrat căderi ale cotaţiilor la burse. Revenirea la capacitatea de producţie iniţială nu este aşteptată prea curând în condiţiile în care Japonia se confruntă cu o puternică criză a energiei electrice, infrastructura rutieră şi feroviară este puternic afectată de cutremur şi valul seismic ce a urmat.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.