Producţia de BMW M6 oprită

BMW a anunţat că a tras cortina asupra GT-ului de performanţă BMW M6, o dată cu acest model ieşind din scenă şi apreciatul motor V10 de 5.0 litri.

Producţia de BMW M6 oprită Producţia de BMW M6 oprită

BMW M6 E63/64 şi-a făcut apariţia sub forma unui show car la Salonul de la Geneva din 20005, fiind versiunea sportivă a lui BMW Seria 6, model apărut cu un an mai devreme. Acest GT a preluat la acea vreme propulsorul lui BMW M5, unitatea V10 de 5.0 litri, dezvoltând aceeaşi putere maximă. În ciuda aspectului controversat, marca Bangle, M6 a fost una dintre cele mai apreciate coupe-uri sportive cu patru locuri, datorită performanţele exemplare şi a spaţiului pe care îl oferea.

BMW anunţă însă că această poveste a ajuns la sfârşit şi că acest model nu se va mai produse, ultimul exemplar ieşind pe porţile diviziei M la sfârşitul acestei luni. Acest anunţ al BMW este şi un semn că noul BMW Seria 6 este aproape de a fi lansat, Grand Tourer-ul bavarez fiind zărit în numeroase rânduri în teste pe şosea sau circuit.

Va exista şi un viitor M6, dar cel mai probabil nu va mai avea un V10 sub capotă, ci aşa cum se prefigurează la noul M5, va avea un V8 de 4.4 litri twin-turbo. Presa internaţională avansează şi posibilitatea ca noul vârf de gamă al Seriei 6 să nu mai poarte denumirea M6, ci una cu litera M pe post de sufix. Această ipoteză sfidează însă logica pentru că ar fi o continuare firească a legendei M6, apărută în 1983, şi nu un conflict cu un al model existent sau legendar al bavarezilor, ca şi în cazul lui Seria 1 M Coupe.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.