Profitul Nissan scade cu 3,2%

Nissan Motor, al treilea mare constructor auto japonez, a consemnat o scădere de 3,2% a profitului operaţional în perioada aprilie-iunie, transmite Reuters.

Profitul Nissan scade cu 3,2% Profitul Nissan scade cu 3,2%
Profitul net al Nissan, companie controlată de grupul francez Renault, a scăzut cu 16%, la 92,3 miliarde de yeni, evoluţie determinată de baza de comparaţie ridicată aferentă primului trimestru fiscal din 2006, când firma japoneză a înregistrat o rată de impozitare foarte redusă.

Directorul general al Nissan, Carlos Ghosn, care conduce şi Renault, a avertizat investitorii, luna trecută, că profitul va scădea în contextul evoluţiei negative a vânzărilor de autovehicule de teren (SUV) şi de camionete pe piaţa din SUA, cea mai profitabilă piaţă pentru compania niponă.

Nissan este singurul constructor japonez important care va consemna o scădere a profitului operaţional, potrivit analiştilor. Pe de altă parte, compania a confirmat obiectivul privind obţinerea unui profit operaţional de 800 miliarde de yeni, respectiv a unui câştig net de 480 miliarde de yeni, în acest an fiscal.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.