Profitul Toyota urcă cu 32%

Profitul operaţional al Toyota a crescut cu 32% în perioada aprilie-iunie, ca urmare a vânzărilor ridicate din Europa şi America de Nord, care au compensat cererea redusă de pe piaţa japoneză, transmite Reuters.

Profitul Toyota urcă cu 32% Profitul Toyota urcă cu 32%

În perioada menţionată, care reprezintă primul trimestru al anului fiscal al grupului, Toyota a obţinut un profit operaţional de 5,67 miliarde dolari.

Toyota ar putea obţine profituri record pentru al şaptelea an consecutiv, ca urmare a extinderii rapide a operaţiunilor pe pieţe cu ritm de dezvoltare rapid, precum China şi Rusia.

Compania îşi majorează cota şi pe pieţe mature cum sunt America de Nord şi Europa, cu modele eficiente din punct de vedere al consumului de carburanţi, ca automobilul hibrid Prius.

În urma vânzărilor ridicate, grupul Toyota, care include şi producătorul de maşini mici Daihatsu Motor şi compania de camioane Hino Motors, a devenit, în 2006, cel mai mare producător de automobile la nivel mondial, devansând General Motors, care a deţinut poziţia de lider timp de 75 de ani.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.