Programele Rabla Clasic şi Rabla Plus încep pe 12 aprilie

Programului Rabla de reînnoire a parcului auto naţional a ajuns anul acesta la a 15-a ediţie.

Programele Rabla Clasic şi Rabla Plus încep pe 12 aprilie Programele Rabla Clasic şi Rabla Plus încep pe 12 aprilie

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a anunţat data la care va începe programele Rabla Clasic şi Rabla Plus. Conform ministrului, acestea urmează să înceapă de vineri, 12 aprilie, informează agerpres.ro

Programului Rabla de reînnoire a parcului auto naţional a ajuns anul acesta la a 15-a ediţie.

„Românii aşteaptă lansarea acestui program pentru că românii doresc să cumpere o maşină nepoluantă, care şi din punct de vedere estetic să arate altfel şi doresc să circule în siguranţă pe drumurile acestei ţări”, a declarat Ministerul Mediului, Graţiela Gavrilescu.

Cu această ocazie ea a aminit că acum două săptămâni s-a hotărât ca ITP-ul să fie scos din ghidul de finanţare, astfel încât tot ce e vechi, dar care are capacitatea să fie reciclat, să poată fi reciclat. 

Graţiela Gavrilescu  a precizat că înscrierile în program vor începe vineri şi şi-a exprimat speranţa ca suma prevăzută în buget, de 350 de milioane de lei, să poată fi dublată. De asemenea, aceasta a mai precizat că va fi păstrată şi anul acesta prima de casare de 6.500 lei, la care se poate acumula în funcţie de motoare, un ecobonus de 1.000 de lei, sau de 1.700 lei pentru cele hibrid. Totodată, se va menţine ecobonusul de 10.000 de euro pentru achiziţionarea unei maşini nepoluante, 100% la sută electrice.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.