Programul Prima Maşină a fost aprobat de Guvern. Care este preţul maxim suportat

Guvernul României a aprobat, prin ordonanţă de urgenţă, programul Prima Maşină de garantare a creditelor bancare contractate pentru achiziţia de autoturisme noi. Deocamdată, actul normativ indică doar preţul maxim al maşinii care poate fi cumpărată prin acest program.

Programul Prima Maşină a fost aprobat de Guvern. Care este preţul maxim suportat Programul Prima Maşină a fost aprobat de Guvern. Care este preţul maxim suportat

Programul Prima Maşină a fost aprobat de Guvernul României prin ordonanţă de urgenţă, scrie Mediafax. Deocamdată, actul normativ detaliază doar preţul maxim permis pentru maşinile cumpărate prin acest program: 50.000 de lei fără TVA.

Dacă luăm în considerare cursul BNR de astăzi, ajungem la concluzia că preţul maxim teoretic permis este de aproximativ 14.000 de euro cu TVA inclus. Asta înseamnă că, pe lângă binecunoscutele Dacia Logan şi Dacia Sandero, doritorii s-ar putea îndrepta şi către maşini ca Renault Twingo, Nissan Note, Peugeot 208 şi Renault Clio. De fapt, cu 14.000 de euro poţi să-ţi cumperi chiar şi o Dacia Duster 4x4 cu motor pe benzină de 1,6 litri.

Potrivit Mediafax, ordonanţa nu include alte detalii legate de valoarea creditului care poate fi contractat cu garanţia statului, de perioada de valabilitate şi de avansul minim care poate fi solicitat. În schimb, prevede că normele metodologice de aplicare vor fi aprobate în termen de 15 zile de la data intrării în vigoare a ordonanţei.

Actul normativ va intra în vigoare odată cu publicarea în Monitorul Oficial.

Mai multe detalii poţi citi pe Mediafax.

Tu ce zici: ţi-ai cumpăra o maşină nouă dacă Statul ţi-ar garanta creditul?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.