Programul Rabla Plus a fost suplimentat şi pentru persoane juridice

Guvernul a aprobat, în şedinţa de ieri, la propunerea Ministerului Mediului, o nouă rectificare a bugetului de venituri şi cheltuieli al Fondului pentru Mediu şi al Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM). Noul buget cuprinde sumele necesare pentru suplimentarea Programului Rabla Plus pentru persoane juridice, precum şi pentru restituirea taxei auto.

Programul Rabla Plus a fost suplimentat şi pentru persoane juridice Programul Rabla Plus a fost suplimentat şi pentru persoane juridice

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a anunţat suplimentarea bugetului alocat programului Rabla Plus pentru persoane juridice cu suma de 20 de milioane de lei. Anunţul vine după ce în luna iulie bugetul programului Rabla Plus pentru persoane fizice fusese suplimentat cu 15 milioane de lei.

„Este, de departe, cel mai bun an pentru acest program! Dacă luna trecută am suplimentat suma pentru persoane fizice cu 15 milioane lei, fiind prima dată în istoria programului când bugetul se epuizează, iată că acelaşi lucru s-a întâmplat şi în cazul persoanelor juridice. Mă bucur sincer că politica noastră de stimulare a ecomobilităţii dă rezultate”, a precizat ministrul Mediului.

Potrivit Ministerului Mediului, au fost alocate fonduri şi pentru restituirea taxei speciale pentru autoturisme şi autovehicule, a taxei pe poluare pentru autovehicule, a taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule şi a timbrului de mediu pentru autovehicule, în valoare totalăde 135 milioane lei.

"Românii care au plătit aceste taxe nu au nicio vină că ele nu au fost făcute cum trebuie de la bun început şi chiar dacă nu am participat la elaborarea niciuneia dintre variante, sunt hotărâtă ca toţi cei vizaţi să-şi primească banii înapoi, până la ultimul leu", a explicat viceprim-ministrul Graţiela Gavrilescu.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.