Proiect de lege aplicabil şoferilor Uber şi Taxify, depus la Senat

Proiect de lege aplicabil şoferilor Uber şi Taxify, depus la Senat

Autor: Mediafax acum 1 an Știri

Un grup de 46 de parlamentari PSD a iniţiat un proiect de lege, depus la Senat pe 15 noiembrie, prin care se propune reglementarea autorizării, organizarea si controlul serviciilor de transport alternativ cu un vehicul cu şofer “VTS”, informează Mediafax.

Serviciile de transport alternativ cu un vehicul cu şofer “VTS” fac referire la aplicaţiile de ridesharing, cum ar fi Taxify, Uber, etc.

De acum încolo, persoanele care îşi utilizează maşina pentru a obţine venituri din transportul de persoane ar putea fi obligaţi să respecte anumite reguli stricte.

Maşinile pe care le conduc şoferii care fac ridesharing nu ar trebui să fie mai vechi de 15 ani şi aceştia vor trebui să obţină certificat de competenţă profesională pentru transportul de persoane în regim de închiriere.

„Şoferii autoturismelor cu care se efectuează servicii de transport alternativ au obligaţia să deţină certificat de competenţă profesională pentru serviciile de transport persoane în regim de închiriere eliberat de Autoritatea Rutieră Română – ARR în condiţiile legislaţiei în vigoare”, conform proiectului de lege de B621/2018.

 Comentarii
Inchide