Proiect de lege: maşinile înmatriculate în străinătate vor avea voie să circule doar trei luni în România

Proiectul de lege care spunea că maşinile înmatriculate în Bulgaria vor putea circula doar trei luni în România, respins de Senat, a fost revizuit pentru a include înmatriculările făcute în orice stat străin.

Proiect de lege: maşinile înmatriculate în străinătate vor avea voie să circule doar trei luni în România Proiect de lege: maşinile înmatriculate în străinătate vor avea voie să circule doar trei luni în România

Parlamentarii din România au făcut un proiect de lege care presupune limitarea circulaţiei pe teritoriul ţării noastre a vehiculelor înmatriculate în alte state la o perioadă de trei luni de zile, scrie Digi24.

Un proiect asemănător, care lua în vedere doar maşinile înmatriculate în Bulgaria, a fost respins de Senat, iar acum iniţiatorul legii, senatorul PSD Ioan Munteanu, spune că va face un amendament ca să fie incluse vehiculele înmatriculate în orice ţară străină.

„Poate aici a fost o greşeală a noastră, că nu am extins-o la tot ce înseamnă maşină înmatriculată dintr-o altă ţară, şi cred că era mult mai corect aşa. Încercăm să băgăm amendament la comisia de specialitate”, a spus Munteanu pentru Digi24.

Proiectul de lege va fi dezbătut în Parlament în săptămânile următoare, imediat după începerea sesiunii parlamentare.

VIDEO:

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.