ProMotor News: Cea mai puternică maşină din lume are 5.000 de cai-putere

ProMotor News: Cea mai puternică maşină din lume are 5.000 de cai-putere

Devel Sixteen vine din Dubai şi e un adversar mai mult decât puternic pentru Lamborghini, Bugatti, Ferarri sau McLaren.
 
Sub capotă are un motor de 12.3 litri V16 quad turbo cu 32 de valve din titaniu ce produce 5.000 de cai-putere. Cele patru turbine sunt masive, de 81 mm fiecare. Motorul e construit de compania Steve Morris Engines.

Citeşte şi VIDEO. 80% din maşinile second-hand aflate la vânzare în România au kilometrajele modificate. Ce putem face?

 

Citeşte şi TV, prima dubă autohtonă. Încă o marcă românească de care s-a ales praful. FOTO - VIDEO

Citeşte şi VIDEO. 5 minute de circ. Poliţist luat la mişto de un şofer care a încălcat legea

 
Ce înseamnă 5.000 de cai-putere? Devel Sixteen accelerează de la 0 la 100 km/h în 1,8 secunde şi atinge o viteză maximă de 560 km/h.
 
Acest motor a fost testat pentru a-şi dezvălui puterea: dinamomentru şi-a atins limita la 4515 cai-putere şi 3519 la 6.900 rpm.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.