ProMotor NEWS Orice idee de business e bună, Trebuie să fii însă la locul şi în timpul potrivit

Autor: Alexandru Banu 03 aug. 2017 Știri auto
ProMotor NEWS Orice idee de business e bună, Trebuie să fii însă la locul şi în timpul potrivit

Acesta este biroul unde se desenează maşinile unei companii care face peste 1 milion de maşini pe săptămână.

Sunt cifre fantastice. De când există compania, a produs 250 de milioane de maşinuţe Matchbox (cutie de chibrituri).

Poate credeţi că e joacă de copii, dar e o industrie organizată ceas, care le cere angajaţilor aptitudini similare celor care lucrează în industria de maşini 1:1.

După ce a fost desenată maşinuţa, e făcută o machetă din lemn cu detalii de 5 ori mai mari decât ale miniaturii, care apoi e pusă într-un bloc din oţel în care va fi confecţionată maşinuţa.

Maşinile produc până la 7.000 de seturi pe zi. Iată aici cum se desprinde o maşinuţă din matriţă. O bandă rulantă o transportă la următorul stadiu de producţie.

Reziduurile sunt îndepărtate şi se întorc la faza de topire.

Povestea Matcbox a început imediat după Al Doilea Război Mondial. Doi soldaţi în rezervă şi-au folosit soldele ca să facă nişte maşinuţe din fier. S-au pus de acord într-o aşa-ziză bodegă. În primul rând au făcut multe maşinuţe pentru ei. Într-o zi, au făcut un experiment: maşina de la încoronarea Reginei Elisabeta a II-a. Au vândut peste 1 mil. de bucăţi. Imediat au înţeles potenţialul pieţei şi au început să construiască maşinuţele cu detalii perfecte.

O idee bună, doi bărbaţi şi milioane de clienţi mulţumiţi. Maşinuţele au detalii perfecte pentru colecţionarul exigent şi sunt distractive pentru copii. Asta e o industrie în care până şi autobuzele sunt distractive. 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide