ProMotor News: Şeful TESLA dezvăluie cum vrea să cucerească lumea auto

Autor: Marius Vișan 21 iul. 2016 Știri auto
ProMotor News: Şeful TESLA dezvăluie cum vrea să cucerească lumea auto

 


Şeful companiei Tesla a dezvăluit de curând partea a doua a planului său de extindere a celui mai mare brand de maşini electrice. Conform Autonews.com Musk vrea să intre şi pe piaţa de vehicule comerciale, camionete, SUV-uri, dar şi să-şi dezvolte afacerea în zona producerii de panouri solare. Pe lângă acestea americanii ar urma să lanseze şi un serviciu de rideshareing cu maşini care se conduc singure.

Printre cele mai mari promisiuni ce privesc vehicule pe care compania le are în curs de dezvoltare se află un nou tip de camion şi un SUV compact. Aceste adăugiri ar permite companiei să aibă modele în aproape fiecare segment major, şi nici una din ele nu ar urma să se situeze sub gama lui Model 3. 

Şi ca totul să fie complet, şeful de la Tesla mai pomeneşte şi despre producerea unor autobuze electrice inteligente, care să poate fi chemate prin simpla apăsare a unui buton plasat în staţia mijloacelor de transport în comun. 

Pe scurt, planul lui Musk poate fi rezumat în patru puncte:

  • Crearea de acoperişuri solare cu stocare integrată;
  • Extinderea liniei de vehicule electrice pentru a acoperi toate segmentele majore;
  • Dezvoltarea unor sisteme de conducere autonome care să fie de 10 ori mai sigure decât conducerea manuală; 
  • Dezvoltarea unor programe care să permită maşinii să fie profitabilă chiar şi atunci atunci când nu este utilizată de şofer.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide