ProMotor News – Tesla a devenit cea mai rapidă maşină disponibilă pe piaţă

Autor: Marius Vișan 24 aug. 2016 Știri auto

 


Tesla tocmai a creat cea mai rapidă maşină disponibilă pe piaţă, şi asta datorită noului acumulator de 100 kWh, scrie Gizmodo.com. Model S P100D cu opţiunea Ludicrous Mode poate ajunge de la 0 la 100 de km/h în doar 2,5 secunde.

S P100D cu Ludicrous Mode dispune de un pachet de baterii mai mare decât modelele anterioare, şi chiar dacă nu are multe în plus faţă de versiunile anterioare, această baterie a făcut ca performanţa maşinii să crească foarte mult. 

Noua baterie de 100 kWh nu creşte doar viteza maşinii, la aceasta se adaugă şi o autonomie mai mare, oferind în total 315 de mile (aproximativ 500 de km), cu peste 20 de mile (aproximativ 33 de km) mai mult decât versiunea anterioară. 

Model S P100D cu Ludicrous Mode va costa 134.500 de dolari (aproximativ 119.000 de euro), iar SUV-ul Tesla X P100D va fi disponibil pentru un preţ uşor mai mare – 135.500 de dolari, dar asta este doar un detaliu, pentru că noile îmbunătăţiri fac din el cel mai rapid SUV din lume.

Din punct de vedere al performanţei Tesla se alătură unor modele precum LaFerrari şi Porsche 918 Spyder, cu diferenţa că americanii produc maşini care se produc la scară largă, spre deosebire de alte supercar-uri care se produc în ediţie limitată. 

GALERIE FOTO


Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide