ProMotor NEWS: Volvo va folosi plastic reciclat pe fiecare maşină începând din 2025

Autor: Marius Vișan 19 iun. 2018 Știri auto
ProMotor NEWS: Volvo va folosi plastic reciclat pe fiecare maşină începând din 2025

Volvo va folosi începând din 2025 cel puţin 25% plastic reciclat în fiecare maşină Volvo nou lansată.

Volvo Cars a determinat furnizorii din industria auto să lucreze mai aproape de producătorii de automobile pentru a dezvolta componentele generaţiei viitoare într-un mod cât mai sustenabil posibil, în special componente conţinând mai mult plastic reciclat.

Pentru a demonstra viabilitatea acestei ambiţii, compania a dezvăluit o versiune specială pentru SUV-ul hibrid XC60 T8 plug-in care arată identic cu modelul existent, dar are o parte din componentele de plastic înlocuite cu echivalentele conţinând materiale reciclate.

”Volvo Cars este dedicată minimizării amprentei globale asupra mediului”, spune Håkan Samuelsson, preşedinte şi CEO al Volvo Cars. ”Grija pentru mediu este una dintre valorile de bază ale Volvo şi vom continua să căutăm noi moduri prin care să aplicăm acest lucru în business-ul nostru. Această maşină şi ambiţia noastră privind plasticul reciclat sunt exemple ale angajamentului nostru.”

Acest XC60 special are în interior o consolă tunel realizată din fibre şi plastic de la plasele de pescuit şi frânghiile aruncate în mare. Pe podeaua maşinii. Carpeta conţine fibre realizate din sticle de plastic PET şi dintr-un mix de bumbac reciclat provenit de la rebuturile şi resturile producătorilor de îmbrăcăminte.

La scaune găsim fibre PET de la sticlele de plastic, în timp ce scaunele scoase din uz de la modele mai vechi Volvo au fost folosite pentru a crea un material fonoabsorbant sub capota maşinii.

”Lucrăm deja cu câţiva furnizori minunaţi, cu o gândire progresistă când vine vorba de sustenabilitate”, spune Martina Buchhauser, Senior Vice President Global Procurement la Volvo Cars. ”Cu toate acestea, avem nevoie de o disponibilitate mare de plastic reciclat dacă vrem ca ambiţia noastră să devină realitate. De aceea, facem un apel către şi mai mulţi furnizori şi noi parteneri să ni se alăture investind în plastic reciclat şi să ne ajute să ne împlinim obiectivul.”

Modelul XC60 cu plastic reciclat a fost prezentat la Ocean Summit în timpul Volvo Ocean Race din Gothenburg. Cursa aduce în atenţia publicului larg centrele de sustenabilitate aflate în parteneriat cu campania United Nations Environment Clean Seas, iar mesajul acestei campanii este ”Schimbă cursul plasticului”.

”Reciclarea extensivă şi reutilizarea plasticului este vitală pentru eforturile noastre de a schimba evoluţia poluării cu plastic”, spune Erik Solheim, Director al UN Environment. ”Mişcarea Volvo de a integra mai mult plastic reciclat în design-ul următoarelor flote de maşini setează un nou standard pe care, sperăm noi, îl vor urma şi alţi reprezentanţi ai industriei auto. Este o dovadă a faptului că această problemă poate fi dezvoltată prin design şi inovaţie.”

Obiectivul privind plasticul reciclat este cea mai progresistă declaraţie oferită de orice producător auto în jurul acestui subiect. Este o nouă dovadă a angajamentului Volvo Cars privind reducerea impactului său asupra mediului în rândul tuturor operaţiunilor şi produselor. Luna trecută, Volvo Cars şi-a luat angajamentul de a elimina plasticul de unică folosinţă din toate unităţile şi evenimentele sale până la sfârşitul lui 2019.

În 2017, compania a anunţat angajamentul de a electrifica toate noile modele lansate după 2019, o declaraţie în premieră în industrie. Luna trecută, Volvo Cars şi-a consolidat strategia spunând că doreşte ca modelele electrice să reprezinte 50% din vânzările totale până în 2025.

În ceea ce priveşte operaţiunile, Volvo Cars doreşte să aibă operaţiuni de producţie neutre climatic până în 2025. În ianuarie anul acesta, fabrica din Skövde, Suedia, a devenit prima sa fabrică neutră din punct de vedere climatic.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide