Proprietarii germani de Volkswagen riscă să-şi piardă dreptul de circulaţie dacă nu îşi remediază maşinile afectate de Dieselgate

Autoritatea germană de reglementare a sectorului auto ...

Proprietarii germani de Volkswagen riscă să-şi piardă dreptul de circulaţie dacă nu îşi remediază maşinile afectate de Dieselgate Proprietarii germani de Volkswagen riscă să-şi piardă dreptul de circulaţie dacă nu îşi remediază maşinile afectate de Dieselgate

Autoritatea germană de reglementare a sectorului auto (KBA) a declarat că proprietarii de automobile din grupul Volkswagen ale căror maşini au fost implicate în scandalul Dieselgate şi nu le-au fost remediate problemele recunoscute de companie ar putea rămâne fără dreptul de circulaţie.

Autorităţile din Hamburg şi Munchen au scos deja din circulaţie mai multe autoturisme Audi şi VW echipate cu motoare diesel Euro 5 afectate de scandal, după ce proprietarii au ignorat înştiinţările de rechemare în service. 

"Rechemarea pentru autoturismele diesel VW afectate este obligatorie, iar maşinile care nu trec prin service, după ce au primit nota de înştiiţare, pot fi în cele din urmă scoase din circulaţie”, a declarat KBA pentru Automotive News Europe.

La începutul lunii iunie, 95% din cele 2,46 milioane vehicule afectate din Germania au fost supuse operaţiunii de remedierie, potrivit KBA. Numai în 0,6% din cazuri, autoritatea i-a înştiinţat pe proprietai că riscă un proces care poate duce, în cele din urmă, la pierderea dreptului de circulaţie.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.