Propulsie alternativă la Geneva 2013: Audi A3 g-tron foloseşte gazul natural comprimat

Audi A3 g-tron, a cincea premieră Audi pregătită pentru Geneva 2013, este varianta de serie a proiectului de acum doi ani A3 TCNG, germanii îmbrăţişând şi ei propulsia cu gaz comprimat natural, o alternativă ecologică interesantă.

Propulsie alternativă la Geneva 2013: Audi A3 g-tron foloseşte gazul natural comprimat Propulsie alternativă la Geneva 2013: Audi A3 g-tron foloseşte gazul natural comprimat

La Salonul Auto Geneva 2013, grupul VAG este foarte activ în ce priveşte modelele ecologice, iar Audi prezintă două modele A3 cu propulsie alternativă: Audi A3 e-tron (hibrid benzină-electric) şi acest Audi A3 g-tron, care utilizează ca şi combustibil gazul natural compimat (CNG).

Audi A3 g-tron este transpunerea în serie a proiectului A3 TCNG e-gas de acum doi ani, folosind un motor 1.4 TSI special modificat astfel încât să poată funcţiona atât cu benzină, cât şi cu gaz natural comprimat CNG.

CNG-ul este stocat în două rezervoare de câte 7 kg, sub portbagaj, masa suplimentară a acestora cifrându-se la doar 27 kg, adică mai puţin faţă de un rezervor convenţional de combutistibil.

Conform producătorului, puterea maximă de 110 CP nu este afectată de utilizarea gazului, în timp ce consumul de CNG se cifrează la 3,5 kg/100 km. De asemenea, performanţele se anunţă bune, Audi A3 g-tron promiţând 11 secunde pentru demarajul 0-100 km/h şi o viteză maximă de 190 km/h.

Mai multe detalii privind preţurile şi disponibilitatea noii versiuni Audi A3 g-tron, în curând.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.