Propunere: aplicaţie pentru smartphone în loc de permis de conducere

Autor: Iulian Dnistran 15 dec. 2014 Știri auto
Propunere: aplicaţie pentru smartphone în loc de permis de conducere

În statul american Iowa, oamenii deştepţi din structurile administrative lucrează la o aplicaţie de smartphone care poate ţine locul permisului de conducere clasic, scrie Engadget.

În Iowa, şoferii pot deja să se identifice în faţa autorităţilor cu copii digitale autorizate ale permisului de conducere, astfel că aplicaţia de telefon mobil va fi pasul următor în sincronizarea tehnologiei cu documentele de identificare personală.

Potrivit sursei citate, şoferii îşi vor putea lăsa acasă permisele clasice atâta vreme cât au telefonul la ei. Ceea ce e foarte bine, fiindcă eu mi-am uitat de mai multe ori portofelul acasă decât telefonul.

Pe lângă identificarea în faţa Poliţiei, aplicaţia va fi folositoare şi pentru cei care vor să cumpere alcool, în Statele Unite fiind necesară verificare cumpărătorului cu un act de identitate.

Evident, siguranţa datelor personale e foarte importantă în acest caz, aşa că oamenii care lucrează la această tehnologie spun că vor exista două straturi de protecţie – un cod PIN şi o verificare vizuală a feţei sau a amprentei posesorului.

Proiectul va fi pus în mişcare în următoarele şase luni, iar primii care vor începe să testeze permisul de conducere digital vor fi angajaţi ai statului Iowa, urmând ca înscrierile publice să înceapă undeva în 2015, dacă lucrurile vor merge bine.

Foto via Gizmodo

Tu ce zici: ai alege permisul de conducere digital dacă ai avea această opţiune în România?

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide