Propunere: aplicaţie pentru smartphone în loc de permis de conducere

Statul american Iowa lucrează la crearea unei aplicaţii de smartphone care poate ţine locul unui permis de conducere clasic. Sună interesant, nu? Ei bine, există şi unele voci care nu prea sunt de acord cu asta. Avem detalii mai jos.

Propunere: aplicaţie pentru smartphone în loc de permis de conducere Propunere: aplicaţie pentru smartphone în loc de permis de conducere

În statul american Iowa, oamenii deştepţi din structurile administrative lucrează la o aplicaţie de smartphone care poate ţine locul permisului de conducere clasic, scrie Engadget.

În Iowa, şoferii pot deja să se identifice în faţa autorităţilor cu copii digitale autorizate ale permisului de conducere, astfel că aplicaţia de telefon mobil va fi pasul următor în sincronizarea tehnologiei cu documentele de identificare personală.

Potrivit sursei citate, şoferii îşi vor putea lăsa acasă permisele clasice atâta vreme cât au telefonul la ei. Ceea ce e foarte bine, fiindcă eu mi-am uitat de mai multe ori portofelul acasă decât telefonul.

Pe lângă identificarea în faţa Poliţiei, aplicaţia va fi folositoare şi pentru cei care vor să cumpere alcool, în Statele Unite fiind necesară verificare cumpărătorului cu un act de identitate.

Evident, siguranţa datelor personale e foarte importantă în acest caz, aşa că oamenii care lucrează la această tehnologie spun că vor exista două straturi de protecţie – un cod PIN şi o verificare vizuală a feţei sau a amprentei posesorului.

Proiectul va fi pus în mişcare în următoarele şase luni, iar primii care vor începe să testeze permisul de conducere digital vor fi angajaţi ai statului Iowa, urmând ca înscrierile publice să înceapă undeva în 2015, dacă lucrurile vor merge bine.

Foto via Gizmodo

Tu ce zici: ai alege permisul de conducere digital dacă ai avea această opţiune în România?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.