Protest inedit: Şoferii din Botoşani, exasperaţi de starea proastă a drumurilor, au trecut la blesteme scrise pe copaci

Autor: Cristian Agatie 26 sept. 2019 Știri auto
Protest inedit: Şoferii din Botoşani, exasperaţi de starea proastă a drumurilor, au trecut la blesteme scrise pe copaci

Locuitorii din Botoşani au protestat de mai multe ori faţă de starea proastă a drumurilor din judeţ. Pentru că acţiunile lor nu au avut niciun rezultat, unii dintre ei au trecut la blesteme. Un astfel de text a fost scris şi apoi montat pe un copac situat pe drumul judeţean DJ 282 Coţuşca – Nichiteni. Textul îi vizează direct pe administratorii drumului.

„Responsabililor acestui drum / Să aveţi atâtea bube dulci, câte gropi sunt în asfalt / Să aveţi atâtea bube negre, câte promisiuni aţi făcut pentru repararea lui / Să vă bucuraţi toată viaţa, cât mă bucur eu când repar maşina/ Blestemat să fie cine rupe această coală!”, scrie pe afiş.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Dorin Birta, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că pe toate drumurile din judeţ se lucrează şi că într-o săptămână şi jumătate constructorii vor ajunge şi pe tronsonul Coţuşca – Nichiteni.

„Avem şase şantiere deschise. Se lucrează pe drumurile judeţene. A fost stabilt un grafic şi anunţat încă de la începutul verii. Peste o săptămână şi jumătate se va ajunge şi pe tronsonul Coţuşca – Nichiteni, lucrările au fost prioritizate, nu putem lucra deodată peste tot. Aici se lucrează la fundaţia drumului pentru pregătirea covorului asfaltic. Când am venit la Consiliul Judeţean infrastructura era extrem de proastă şi nu se mai pretează la plombe. Nici nu e corectă o astfel de reperaţie, de accea am decis ca pe tronsoanele de drum cu gropi să turnăm covor asfaltic. Se lucrează şi ne încadrăm în termene. Peste o săptămână şi jumătate intrăm şi pe acest tronson şi într-o lună va fi asfalt corespunzător”, a spus Dorin Birta.

Un protest faţă de starea infrastructurii din Botoşani a avut loc la începutul lunii iulie, la care au participat zeci de şoferi. Aceştia au cerut autorităţilor drumuri judeţene şi naţionale mai bune, dar şi construcţia de autostrăzi.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult
Pro Motor

Comentarii
Inchide