Proteste ale ACR

Autor: Mediafax 14 iun. 2007 Știri auto
Proteste ale ACR

"Actuala legislaţie rutieră are multe neajunsuri care au apărut în cele şase luni trecute de la aplicarea sa. Automobil Clubul Român a transmis Direcţiei Poliţiei Rutiere unele propuneri de modificare a actualei legislaţii rutiere şi aşteptam să ni se solicite participarea la întocmirea unor propuneri general acceptate", se arată într-un comunicat al ACR.

ACR contestă, în principal, intenţia Poliţiei de a introduce poliţişti sub acoperire. Organizaţia susţine că în mai multe state sunt utilizate sisteme de supraveghere video performante, însă doar pentru creşterea fluenţei traficului, nu şi pentru sancţionarea contravenţiilor.

În plus, reprezentanţii ACR apreciază că interzicerea detectoarelor de radar nu va contribui la reducerea numărului de accidente de circulaţie.

Şeful Inspectoratului General al Poliţiei Române, chestorul principal Dan Valentin Fătuloiu, a declarat săptămâna trecută că Poliţia Română a elaborat un set de propuneri de modificare a legislaţiei rutiere, în sensul interzicerii folosirii detectoarelor radar, iar poliţişti în ţinută civilă vor monitoriza circulaţia pe tronsoanele de drum cu risc major de accidente.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:



Comentarii
Inchide