Proteste ale ACR

Automobil Clubul Român (ACR) protestează faţă de intenţia Inspectoratului General al Poliţiei de modificare a legislaţiei rutiere, prin introducerea poliţiştilor în ţinută civilă care să monitorizeze traficul şi interzicerea detectoarelor radar.

Proteste ale ACR Proteste ale ACR

"Actuala legislaţie rutieră are multe neajunsuri care au apărut în cele şase luni trecute de la aplicarea sa. Automobil Clubul Român a transmis Direcţiei Poliţiei Rutiere unele propuneri de modificare a actualei legislaţii rutiere şi aşteptam să ni se solicite participarea la întocmirea unor propuneri general acceptate", se arată într-un comunicat al ACR.

ACR contestă, în principal, intenţia Poliţiei de a introduce poliţişti sub acoperire. Organizaţia susţine că în mai multe state sunt utilizate sisteme de supraveghere video performante, însă doar pentru creşterea fluenţei traficului, nu şi pentru sancţionarea contravenţiilor.

În plus, reprezentanţii ACR apreciază că interzicerea detectoarelor de radar nu va contribui la reducerea numărului de accidente de circulaţie.

Şeful Inspectoratului General al Poliţiei Române, chestorul principal Dan Valentin Fătuloiu, a declarat săptămâna trecută că Poliţia Română a elaborat un set de propuneri de modificare a legislaţiei rutiere, în sensul interzicerii folosirii detectoarelor radar, iar poliţişti în ţinută civilă vor monitoriza circulaţia pe tronsoanele de drum cu risc major de accidente.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.