PSA prospecteză România pentru o fabrică de motoare

Grupul auto PSA Peugeot Citroen căuta un amplasament pentru o viitoare fabrică de motoare, România fiind o variantă luată în calcul de francezi în urma vizitei în ţara noastra.

PSA prospecteză România pentru o fabrică de motoare PSA prospecteză România pentru o fabrică de motoare
O delegaţie a constructorului auto francez PSA Peugeot Citroen a fost  în România pentru a găsi o locaţie pentru o viitoare fabrică de motoare, urmând ca decizia de construire a uzinei să fie luată după cercetarea oportunităţii unei astfel de investiţii şi în Polonia, Turcia şi Ucraina.

"Echipa noastră de experţi a pornit căutările privind amplasamentul uzinei de motoare acum câteva luni, deşi anunţul public despre investiţie a fost făcut joi. În România au fost deja, însă o decizie privind ţara aleasă va fi luată după ce vor fi analizate şi celelalte state vizate", a declarat agenţiei MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al grupului PSA Peugeot Citroen, Laurent Cicolella.

Compania a anunţat, că va investi 600 de milioane de euro în construcţia a două noi fabrici de motoare, una în Franţa, iar cea de-a doua în Europa de Est. Directorul general al grupului, Christian Streiff, a declarat reporterilor, la Paris, că statele evaluate sunt Polonia, România, Ucraina şi Turcia.

În ceea ce priveşte extinderea estică, grupul PSA urmăreşte aspecte legate de costuri,
infrastructură, logistică şi poziţie geografică. Un alt stimulent pentru Peugeot şi Citroen ar putea fi lobby-ul politic, dacă luăm în considerare antecedentele şi legăturile Guvernului Tăriceanu cu constructorul francez.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.