Putin a scăpat de limuzinele capitaliste. S-a plimbat, în premieră, cu noua limuzină pur rusească - FOTO

Preşedintele Vladimir Putin a făcut prima călătorie ...

Putin a scăpat de limuzinele capitaliste. S-a plimbat, în premieră, cu noua limuzină pur rusească - FOTO Putin a scăpat de limuzinele capitaliste. S-a plimbat, în premieră, cu noua limuzină pur rusească - FOTO

Preşedintele Vladimir Putin a făcut prima călătorie cu noua limuzină produsă în totalitate de ruşi. Momentul nu a fost ales întâmplător. El a coincis cu ceremonia de învestire în funcţie a preşedintelui, în ce-l de-al patrulea mandat de 6 ani. 

Noua limuzină prezidenţială dezvoltată de Institutul Ştiinţific Central de Cercetare Auto din Rusia (NAMI) în cadrul proiectului Cortegiu a avut prima cursă publică astăzi, când Putin a folosit-o pentru a călători pe distanţa scurtă de la biroul său în sala Kremlin, unde urma să depună jurământul pentru un alt mandat. 

FOTO

Detaliile noii limuzine nu au fost dezvăluite, dar se presupune că va moşteni caracteristicile tehnice ale sedanelor ZIL, care de zeci de ani au transportat liderii sovietici. Maşina este blindată şi are cel mai înalt grad de protecţie. Dispune de suspensie pneumatică care poate rezista unei greutăţi de până la cinci tone şi are roţi cu jante de 20 de inci. 

Putin a spus că Rusia ar trebui să-şi reducă dependenţa de bunurile şi tehnologiile importate, noua maşină fiind reacţia Rusiei la sancţiunile occidentale.

VIDEO (vezi maşina la minutul 10)

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.