Putin îl „taxează” pe Trump. Rusia ar putea introduce taxe vamale asupra importurilor de maşini

Autor: Mediafax 25 iun. 2018 Știri auto
Putin îl „taxează” pe Trump. Rusia ar putea introduce taxe vamale asupra importurilor de maşini

Administraţia Vladimir Putin analizează posibilitatea introducerii unor taxe vamale asupra importurilor de vehicule, ca reacţie la măsurile introduse de preşedintele SUA, Donald Trump, scrie Mediafax.ro.

„Analizăm posibilitatea introducerii unor taxe vamale” la importurile auto, a declarat ministrul rus al Dezvoltării Economice, Maxim Oreşkin.

Rusia anunţase că va introduce taxe vamale suplimentare asupra importurilor de produse americane care au echivalent în producţia internă rusă, ca reacţie la tarifele dispuse de preşedintele Donald Trump la oţel şi aluminiu. „Din cauza faptului că Statele Unite continuă să aplice măsuri protecţioniste în forma taxelor vamale la oţel şi aluminiu, refuzând să ofere compensaţii pentru pierderile suferite de Rusia, vom recurge la dreptul oferit de Organizaţia Mondială a Comerţului şi vom introduce măsuri de echilibrare vizând importurile din Statele Unite. Aceste măsuri vor avea forma taxelor suplimentare asupra importurilor de produse americane şi vor fi introduse curând, vizând doar produsele care au echivalent pe piaţa rusă (…)”, declara marţi Maxim Oreşkin.

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a impus taxe vamale la importurile de oţel şi aluminiu, pentru protejarea producătorilor americani. Ca reacţie, Uniunea Europeană a reclamat Statele Unite la Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC).

Vineri după-amiază, Donald Trump a somat Uniunea Europeană să elimine taxele vamale impuse ca reacţie la tarifele impuse de Statele Unite, avertizând că, în caz contrar, va introduce măsuri vizând toate vehiculele importate din ţările europene. „Ţinând cont de taxele şi barierele comerciale impuse de mult timp de Uniunea Europeană asupra Statelor Unite, asupra extraordinarelor companii şi asupra extraordinarilor angajaţi din SUA, dacă aceste taxe şi bariere nu vor fi anulate curând, vom introduce taxe vamale de 20% asupra tuturor maşinilor lor exportate în SUA. Construiţi maşini aici!”, a transmis Donald Trump prin Twitter.

Uniunea Europeană a aplicat de vineri măsurile comerciale de retorsiune împotriva unor produse fabricate în Statelor Unite. „Decizia unilaterală şi nejustificată a Statelor Unite de a impune taxe vamale nu ne oferă altă opţiune”, a declarat comisarul european al Comerţului, Cecilia Malmström. „Reglementările comerciale internaţionale nu pot fi încălcate fără a exista o reacţie din partea noastră”, a argumentat Cecilia Malmström.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide