Putin mai tare ca Obama? Iată noua limuzină prezidenţială ZIL pentru preşedintele Rusiei!

Dacă preşedintele american are parte de o limuzină prezidenţială făcută de Cadillac, iată că, în cealaltă parte a lumii, preşedintele Rusiei a apelat la serviciile producătorului ZIL. Cum vi se pare noul ZIL 4112-R, concurentul Cadillacului prezidenţial american?

Putin mai tare ca Obama? Iată noua limuzină prezidenţială ZIL pentru preşedintele Rusiei! Putin mai tare ca Obama? Iată noua limuzină prezidenţială ZIL pentru preşedintele Rusiei!

Noua limuzină prezidenţială rusească a fost prefigurată de un concept realizat pe calculator de o firmă de design din Rusia, însă realitatea este cam diferită de imaginile de acum doi ani.

Noua limuzină ZIL, având indicativul 4112-R (nu ştim de la ce vine, dar poate are vreo semnificaţie importantă pentru Putin...), nu are cum să treacă neobservată, deoarece, spre deosebire de limuzinele de lux fabricate de Rolls Royce, Bentley sau chiar defuncta Maybach, ZIL adoptă un stil pătrăţos, specific oarecum perioadei... Războiului Rece.

Nu ştim care este lungimea acestui mastodont, dar cel mai probabil aceasta se cifrează în jurul valorii de 7-8 metri. Prin urmare, nu ar trebui să ne mirăm că sub imensa capotă a fost montat un propulsor V8 pe benzină, de 7,7 litri şi peste 400 CP, limuzina ZIL putând fi propulsată cu o viteză de peste 200 km/h.

Pentru moment, masa proprie a maşinii se cifrează la 3,5 tone, dar versiunea blindată va depăşi 4 tone. În interiorul luxos, care contrastează ca stil cu designul pătrăţos al caroseriei, pot lua loc 6 oameni: şoferul şi un pasager în dreapta faţă, în timp ce compartimentul din spatele lor este conceput ca un birou cu patru fotolii independente.

Conform informaţiilor din Rusia, guvernul rus ar fi alocat un miliard de euro (!) pentru salvarea de la faliment a companiei ZIL, iar noul model, care va fi produs în diverse ale versiuni, ar urma să înlocuiască limuzinele germane pe care le folosesc oficialii ruşi în acest moment.

Acum rămâne de văzut dacă limuzina lui Putin va întâmpina aceleaşi probleme de care s-a lovit Cadillac-ul lui Obama în Anglia...

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.