Rablă cu sau fără ITP? Ministerul Mediului vrea ca prin programul Rabla să poată fi casate din nou şi maşini fără ITP

Rablă cu sau fără ITP? Ministerul Mediului vrea ca prin programul Rabla să poată fi casate din nou şi maşini fără ITP

Rablă cu sau fără ITP? Ministerul Mediului vrea ca prin programul Rabla să poată fi casate din nou şi maşini fără ITP Rablă cu sau fără ITP? Ministerul Mediului vrea ca prin programul Rabla să poată fi casate din nou şi maşini fără ITP

Ministerul Mediului vrea să revină asupra unei decizii anterioare, în toamna anului trecut, iar în programul Rabla 2019 să poată fi casate şi maşini fără Inspecţia Tehnică Periodică valabilă.

Anterior, în toamna anului trecut, decizia era ca prin Rabla să poată fi casate numai maşini cu ITP valabil. Practic, diferenţa o constă tipul de vehicul eliminat de pe străzile României. Unul cu ITP expirat reprezintă un vehicul cel mai probabil abandonat, care mai poate polua doar solul cu lichide precum ulei de motor sau lichid de frână. De partea cealaltă, prioritară este eliminarea vehiculelor vechi şi poluante care încă sunt pe străzi – astfel este eliminată principala sursă de poluare a aerului.

Programul Rabla ar trebui să demareze în data de 5 aprilie, la mijlocul săptămânii viitoare, cu un prim „val” de 30.000 de tichete, dar ulterior, în funcţie de cerere, ar putea fi extins până la un total de 60.000.

Sursă: Ziarul Financiar

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.