Radarele fixe vor fi repuse in funcţiune

În vederea reducerii numărului de accidente, Poliţia Rutieră a solicitat repunerea în funcţiune a radarelor fixe, însă numai după ce autorităţile vor pregătii un cadru legal de funcţionare a acestora.

Radarele fixe vor fi repuse in funcţiune Radarele fixe vor fi repuse in funcţiune

O echipă formată din reprezentanţi ai Ministerului de Interne, ai Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Transportului vor pregăti un cadru legal de funcţionare a raderelor fixe, la solicitarea Poliţiei Rutiere.

Această cerere, de repunere în funcţiune a radarelor fixe, se doreşte a fi o măsură de reducere a numărului de accidente. "Direcţia Rutieră a iniţiat demersurile pentru reimplementarea radarelor fixe. Au fost destule probleme şi discuţii interminabile pe această temă şi din acest motiv am cerut să participe toţi factorii implicaţi în siguranţa rutieră. După ce se va găsi cea mai bună soluţie, vor urma recalibrări şi reaşezări ale radarelor fixe, astfel încât să servească în primul rând la reducerea numărului accidentelor rutiere", a explicat comisa­rul-şef Lucian Diniţă, şeful Poliţiei Rutiere.

Conform statisticilor, se pare că viteza este principala cauză a accidentelor grave de pe teritoriul României. "Obiectivul României este de a ţine pasul şi de a menţine acelaşi trend cu Uniunea Europeană în ceea ce priveşte numărul şi reducerea consecinţelor accidentelor rutiere", a explicat Lucian Diniţă.

Până se va reglementa şi agrea un cadru legal singurele arme ale poliţiştilor în combaterea vitezomanilor rămân, în principal, radarele mobile.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.