Raliul Argeşului revine oficial în calendarul motorsportului după aproape un deceniu – GALERIE FOTO

Autor: ProMotor 20 apr. 2019 Știri auto

Raliul Argeşului Catena – Powered by Peugeot, una dintre competiţiile de tradiţie ale automobilismului românesc, va reveni după 9 ani în calendarul Federaţiei Române de Automobilism Sportiv şi chiar va deschide sezonul 2019 în Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop.

Competiţia se va desfăşura în perioada 2-4 mai, iar una dintre marile surprize pregătite de organizatori este faptul că piloţii vor avea ocazia din nou să îşi arate măiestria atât în centrul municipiului Piteşti, acolo unde va avea loc proba super specială, dar şi la poalele Transfăgărăşanului. De altfel, traseul raliului se întinde în unele dintre cele mai importante zone turistice ale judeţului, de la barajul Vidraru, la Curtea de Argeş şi Cetatea Poenari.

Raliul debutează joi, 2 mai, cu o prezentare oficială a echipajelor şi o sesiune de autografe, urmate de startul festiv, evenimentele având loc pe Strada Victoriei din Piteşti, în preajma Prefecturii Judeţului Argeş. Două parcurgeri ale unei probe speciale noi deschid Raliul Argeşului vineri, lângă Curtea de Argeş, ca mai apoi fanii să aibă parte de un show de zile mari în jurul Stadionului Nicolae Dobrin din Piteşti, acolo unde are loc superspeciala raliului.

Sâmbătă, 4 mai, raliul se mută pe Transfăgărăşan, echipajele urmând a avea de parcurs zeci de kilometri de drumuri virajate şi pitoreşti între Cetatea Poenari şi Conacul Ursului, aproape de zona alpină.

Pentru evenimentul organizat de DTO Rally Team se aşteaptă un număr aproximativ de 80 de echipaje, aceasta fiind şi limita maximă admisă de regulamentul particular.

Unul dintre principalii candidaţi la câştigarea etapei va fi, fără doar şi poate, chiar argeşeanul Vali Porcişteanu, vicecampion naţional absolut în sezonul trecut şi campion în 2011. Acesta va beneficia de o nouă maşină de concurs pentru 2019, un Citroen C3 R5, cu care speră să îl învingă pe rivalul său de la Cluj Napoca, Simone Tempestini.

Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop 2019 va avea un total de 8 etape în 2019. După runda din Argeş, vor continua cele din Arad, Bacău, Harghita, Sibiu, Iaşi, Cluj şi Braşov. Mai multe detalii despre Raliul Argeşului Catena – Powered by Peugeot se găsesc pe www.raliulargesului.ro. 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide