Raliul caritabil Mongol Rally trece şi anul acesta prin România

Autor: ProMotor 23 iul. 2014 Știri auto

Mongol Rally a ajuns în 2014 la ediţia cu numărul 11, iar România este din nou checkpoint pe harta raliului caritabil în cadrul căruia echipajele internaţionale străbat în maşini de oraş distanţa dintre Londra, Marea Britanie şi Ulaanbaatar, Mongolia.

Mongolification (Vlad Grigore şi Răzvan Stuparu), echipa care a reprezentat România anul trecut la eveniment, va fi gazda concurenţilor care Sibiu, pe toată durata petrecerii organizate în Ursus Cotton Pub. Dacă încă aveţi neclarităţi legate de regulile acestui raliu, iată care sunt regulile (puţine şi simple) ale evenimentului:

1. Trebuie să participi cu o maşină standard de oraş. Anul acesta capacitatea cilindrică maximă admisă este de 1.000 cmc.

2. Echipajele îţi stabilesc propriul traseu şi sunt responsabile în totalitate de obţinerea vizelor necesare tranzitului.

3. Fiecare echipaj donează minim 1.000 de euro în scopuri caritabile.

Mongol Rally a pornit din Londra, pe 20 iulie, respectiv din Praga, pe 22 iulie, şi are trei checkpoint-uri până în Ulaanbaatar. Londra sau Praga sunt puncte de start obligatorii, echipele având posibilitatea de a-şi alege locul de plecare dintre cele două oraşe, în funcţie de preferinţe.

Primul checkpoint este Sibiul, pentru al doilea an consecutiv, urmat de Vama Veche, organizat pentru al patrulea an consecutiv de Paramongols. Pentru a atinge al treilea şi ultimul checkpoint, concurenţii trebuie să ajungă tocmai în Baku, Azerbaijan, checkpoint organizat în premieră pe traseul Mongol Rally. Cei mai rezistenţi şi mai bine pregătiţi concurenţi vor ajunge în Ulaanbaatar, Mongolia pe 30 august, cel mai probabil cu aparatele foto pline cu imagini interesante şi cu o „tolbă” de mărimea XXL plină ochi cu poveşti din lunga călătorie.

Anul acesta România este reprezentată la Mongol Rally de echipajele Dracula Khan şi Mămăliga Warriors.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide