Raliul caritabil Mongol Rally trece şi anul acesta prin România

Cel mai mare raliu caritabil neconvenţional din lume bifează şi anul acesta România pe traseul care va duce concurenţii până în Ulaanbaatar, Mongolia.

Raliul caritabil Mongol Rally trece şi anul acesta prin România Raliul caritabil Mongol Rally trece şi anul acesta prin România

Mongol Rally a ajuns în 2014 la ediţia cu numărul 11, iar România este din nou checkpoint pe harta raliului caritabil în cadrul căruia echipajele internaţionale străbat în maşini de oraş distanţa dintre Londra, Marea Britanie şi Ulaanbaatar, Mongolia.

Mongolification (Vlad Grigore şi Răzvan Stuparu), echipa care a reprezentat România anul trecut la eveniment, va fi gazda concurenţilor care Sibiu, pe toată durata petrecerii organizate în Ursus Cotton Pub. Dacă încă aveţi neclarităţi legate de regulile acestui raliu, iată care sunt regulile (puţine şi simple) ale evenimentului:

1. Trebuie să participi cu o maşină standard de oraş. Anul acesta capacitatea cilindrică maximă admisă este de 1.000 cmc.

2. Echipajele îţi stabilesc propriul traseu şi sunt responsabile în totalitate de obţinerea vizelor necesare tranzitului.

3. Fiecare echipaj donează minim 1.000 de euro în scopuri caritabile.

Mongol Rally a pornit din Londra, pe 20 iulie, respectiv din Praga, pe 22 iulie, şi are trei checkpoint-uri până în Ulaanbaatar. Londra sau Praga sunt puncte de start obligatorii, echipele având posibilitatea de a-şi alege locul de plecare dintre cele două oraşe, în funcţie de preferinţe.

Primul checkpoint este Sibiul, pentru al doilea an consecutiv, urmat de Vama Veche, organizat pentru al patrulea an consecutiv de Paramongols. Pentru a atinge al treilea şi ultimul checkpoint, concurenţii trebuie să ajungă tocmai în Baku, Azerbaijan, checkpoint organizat în premieră pe traseul Mongol Rally. Cei mai rezistenţi şi mai bine pregătiţi concurenţi vor ajunge în Ulaanbaatar, Mongolia pe 30 august, cel mai probabil cu aparatele foto pline cu imagini interesante şi cu o "tolbă" de mărimea XXL plină ochi cu poveşti din lunga călătorie.

Anul acesta România este reprezentată la Mongol Rally de echipajele Dracula Khan şi Mămăliga Warriors.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.