Raliul Sibiului Pirelli e gata de START

Autor: Dan Vache 17 iul. 2008 Știri auto

UPDATE: Astăzi, la ora 19:00, în Piaţa Mare a oraşului Sibiu este programat startul festiv în Raliul Sibiului Pirelli 2009. Pentru cei care nu ajungeţi acolo aveţi posibilitatea să urmăriţi totul în direct pe internet pe site-ul:  wwww.sibiu.ro. Aveţi la dispoziţie şase camere pentru a vedea tot ce se înâmplă acolo.

………………………………………………………………………………….

Raliul Sibiului Pirelli, prima etapă de macadam din calendarul Campionatului de Raliuri al Romaniei Dunlop, se anunţă mai spectaculoasă ca niciodată. Pentru start s-au înscris 63 de echipaje, un număr record în istoria recentă a competiţiei de la Sibiu, dintre care unul din Finlanda, unul din Ungaria şi unul din Austria.

Marco TempestiniPrincipalul favorit, chiar dacă nu a mai concurat niciodată aici, este finlandezul Jarkko Miettinen, liderul clasamentului general. "Am auzit că raliul de la Sibiu este unul foarte casant şi ca urmare în fiecare an se înregistrează numeroase abandonuri. Venim la această cursă după un forfait la Cluj şi este cât se poate de clar că nici nu ne putem gândi la încă un eşec de asemenea natură.”, a spus Jarkko Miettinen.

Un alt specialist pe macadam este şi Marco Tempestini. Italianul ocupă poziţia a doua în clasamentul general cu un total de 22,5 puncte. „Sibiul este prima etapă de macadam, suprafaţa noastră preferată, pe care cred că vom merge mai bine decât pe asfalt. Este însă un raliu dur, foarte solicitant pentru maşină, şi de aceea am hotărât să alergăm cu Subaru N 12.”, a spus Tempestini.

Claudiu DavidŞi Dan Gartofan, ocupantul poziţiei a treia din clasament, va lua startul cu vechea maşină. “E un raliu dur. Sper să-l terminăm fără evenimente. Eu am ales să folosesc pentru acest raliu modelul anterior deoarece venim din Bulgaria şi timpul e prea scurt pentru a pregăti N14 pentru macadam.”, a spus Dan Gartofan.

La Raliul Sibiului Pirelli, etapa a V-a, va participa şi echipajul format din Claudiu David, pilotul de teste Promotor.ro şi Mihaela Beldie, cei doi rezolvând până la urmă situaţia în ceea ce privesc problemele financiare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide