Randări: ar putea arăta astfel viitorul Volvo S80?

Autor: Oraan Mărculescu 07 oct. 2011 Știri auto
Randări: ar putea arăta astfel viitorul Volvo S80?

Credeam că Volvo Concept Universe, care ne-a surprins la Salonul Auto Shanghai 2011, este doar un exerciţiu de stil, dar suedezii au recidivat cu un nou concept în acelaşi stil foarte curios la Salonul Auto Frankfurt 2011, şi anume Volvo Concept You.

Prin urmare, francezii de la L’Automobile Magazine ne oferă un preview interesant pentru noul Volvo S80 – VEZI AICI RANDĂRILE.

Aşadar, noua imagine de macă, care face trimitere directă către modelul istoric PV 544, produs între 1958 şi 1965, se pare că va fi dominată de faruri înguste şi de o grilă foarte alungită, în timp ce capacul capotei motorului va fi decupat într-un „V” original. În rest, S80 s-ar putea să preia ideea spatelui plonjat al ultimului concept Volvo You, la fel ca Audi A7, de exemplu.

Foarte importante vor fi noutăţile de ordin tehnic. În primul rând, cei de la Volvo vor utiliza o nouă platformă modulabilă, denumită Volvo SPA, pe care ar urma să fie construite toate modelele Volvo viitoare. Pe lângă acest lucru, Volvo va renunţa la motorizările care au mai mult de 4 cilindri, din raţiuni de reducere a poluării (deci adio motoare în 5 sau 6 cilindri).

Totuşi, asta nu înseamnă că S80 nu va avea versiuni foarte puternice: se preconizează că nava amiral va beneficia de o motorizare hibridă care va furniza în jur de 300 CP şi va fi dotată cu noua tehnologie a volantului KERS cu inerţie crescută. La polul opus, Volvo S80 va beneficia de un diesel de numai 1,5 litri, cu 120 CP, în condiţiile unei mase reduse cu 150 kg faţă de actuala generaţie.

Noul Volvo S80 va avea o lungime de circa 4,85 metri şi va oferi un interior spaţios, realizat într-un stil propriu, care va prelua destule idei de la conceptele premergătoare. Berlina suedeză de clasă mare este programată pentru lansarea în producţia de serie în anul 2015.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide