Randări: aşa ar putea arăta noua generaţie Mazda MX-5

În 2012 va apărea o nouă generaţie a celui mai vândut roadster din lume: Mazda MX-5. Britanicii de la AutoExpress vin cu mai multe detalii şi chiar cu o imagine realizată pe calculator.

Randări: aşa ar putea arăta noua generaţie Mazda MX-5 Randări: aşa ar putea arăta noua generaţie Mazda MX-5

Pe baza unor schiţe depuse de Mazda la oficiul pentru patente din Tokyo, cei de la AutoExpress au realizat o randare a noii generaţii Mazda MX-5 - VEZI AICI IMAGINILE.

Aşadar, noua Mazda MX-5 va avea un look destul de cuminte, ca şi actuala generaţie, păstrând proporţiile foarte compacte şi stilul de roadster purist ale generaţiilor de până acum. De altfel, după cum afirmă inginerii japonezi, obiectivul lor este de a obţine o maşină foarte uşoară, cu o masă proprie de maxim 950 kg.

Prin urmare, gabaritul se pare că va fi ceva mai redus decât al generaţiei actuale, dar spaţiul din cockpit va fi păstrat la aceleaşi cote. Evident, acest lucru va fi posibil prin utilizarea noilor tehnologii Skyactive, ceea ce va însemna şi un downsizing al motorizării: conform informaţiilor britanicilor, noua Mazda MX-5 va avea sub capotă un motor 1.5 Skyactive-G de 125 CP, cuplat la o cutie de viteze manuală cu 6 trepte şi care va consuma doar 4,2 litri/100 km.

Dacă va arăta sau nu aşa noua Mazda MX-5, vom afla la începutul anului viitor, în preajma Salonului Auto Geneva 2012, unde este programată premiera mondială a noii generaţii.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.