Randări: aşa ar putea arăta noua Skoda Octavia 3

Cum va arăta noua Skoda Octavia 3? Cu siguranţă, conceptul Skoda VisionD, de la Geneva 2011, este un răspuns foarte bun, cel puţin în privinţa noii imagini de marcă.

Randări: aşa ar putea arăta noua Skoda Octavia 3 Randări: aşa ar putea arăta noua Skoda Octavia 3

Despre conceptul Skoda VisionD, prezentat la Salonul Auto Geneva 2011, germanii de la Auto Zeitung afirmă că prefigurează noua familistă Skoda Felicia (denumire care, pentru moment, nu a fost confirmată oficial), model care urmează a se plasa între Fabia şi Octavia, dar care are şi rolul de a contracara viitorul model Dacia Logan 2.

Însă VisionD a avut şi rolul de a ne da indicaţii privind noua imagine de marcă pe care Skoda o va implementa pe viitoarele sale modele. Iar Skoda Octavia este cel mai important, în acest moment, pentru constructorul ceh, aşa încât a treia generaţie a acestei familiste suscită un interes crescut, mai ales pe pieţele din estul Europei.

Noua Skoda Octavia 3 urmează să apară pe piaţă la începutul lui 2013, urmând a fi bazată tehnic pe platforma lui Volkswagen Golf 7, care va apărea un an mai devreme. Dimensional, nu se va depărta prea mult de actuala generaţie (care are o lungime de 4,57 metri), însă cehii afirmă că noua generaţie va pune un accent mult mai mare pe calitate şi pe echipamentele moderne.

Dacă Skoda Octavia din acest moment are o parte frontală destul de rotunjită, urmaşul va veni cu un stil clar diferit: faruri înguste şi rectangulare, grilă proeminentă, cu evidenţierea siglei în partea centrală superioară sau spoiler cu un design sobru. Cu alte cuvinte, noua Octavia 3 va fi mai serioasă şi mai matură, exprimând evoluţia mărcii.

Noua Skoda Octavia 3 va fi propusă, ca şi până acum, în două versiuni de caroserie, berlină cu hayon, respectiv break. Motorizările şi transmisiile vor proveni de la Golf 7, printre acestea urmând a se număra şi o versiune de propulsie hibridă. cehii nu exclud ca, în viitor, să utilizeze pentru Skoda Octavia 3 şi un motor strict electric - deja compania are în teste o flotă de maşini dotate cu un astfel de sistem de propulsie.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.