Randări: Audi Q4 va rivaliza cu Range Rover Evoque

Cei de la Audi au în plan o adevărată invazie în domeniul SUV-urilor şi crossover-urilor. Britanicii de la Autocar afirmă că germanii vor să contracareze noul SUV compact premium Range Rover Evoque cu un inedit Audi Q4. Dar nu numai atât - vedeţi în continuare mai multe informaţii.

Randări: Audi Q4 va rivaliza cu Range Rover Evoque Randări: Audi Q4 va rivaliza cu Range Rover Evoque

Conform britanicilor de la Autocar, Audi pregăteşte pentru 2014 un rival al micului Range Rover Evoque, sub forma noului Audi Q4 - VEZI AICI RANDĂRILE.

Practic, va fi vorba de un crossover sportiv, derivat din Audi Q5 şi care va fi strâns înrudit şi cu viitorul SUV-junior Porsche Cajun. Ca dimensiuni, Audi Q4 va fi cam la acelaşi nivel cu Audi Q5, urmând a avea o lungime de circa 4,65 metri şi o lăţime de 1,8 metri, dar înălţimea va fi mai redusă cu 5 cm, datorită plonjării mai accentuate a pavilionului.

Audi Q4 va avea o caroserie în 5 uşi, care va încerca să transpună în partitură SUV deja cunoscutul stil al modelelor Audi cu denumire Sportback (cum ar fi Audi A5 Sportback sau Audi A7 Sportback). Maşina va mai plusa cu nişte detalii agresive, cum ar fi arcele roţilor mult mai evazate, în stilul lui Audi RS6.

La interior, modificările faţă de Audi Q5 vor fi minore, punându-se mai mult accent pe detaliile exclusiviste, în timp ce numărul de locuri va fi 4+1 - între scaunele din spate se va regăsi o strapontină, utilă pentru transportul ocazional al unei persoane pe distanţe scurte.

Ca motorizări, noul Audi Q4 va beneficia de versiuni de top. În domeniul diesel, intrarea în gamă va fi asigurată de motorul 2.0 TDI, în două versiuni de putere, 170 CP, respectiv 210 CP. Versiunea de top va beneficia de un V6 de 3.0 litri şi circa 240 CP, dar unele surse afirmă că Audi Q4 S va primi chiar şi TDI-ul twin-turbo de 308 CP.

În domeniul motoarelor pe benzină, încă nu se ştie dacă Audi Q4 va avea şi motoare turbo în patru cilindri, dar e destul de clar că va miza pe serviciile unui V6 de 3,2 litri, aspirat, de 270 CP. Versiunea de top va beneficia de motorul turbo V6 de 328 CP, urmând a fi dedicată pieţelor din China, Rusia şi America de Nord. În plan se pare că este şi o versiune Audi Q4 Hybrid, care va prelua sistemul de propulsie de pe Audi Q5 Hybrid.

Pe lângă Audi Q4, care va fi lansat ca un rival mai serios pentru noile BMW X4 şi Mercedes BLK, cei de la Audi mai au în plan şi alte SUV-uri - planul fiind, practic, de a oferi publicului şi câte o versiune life-style a gamei de SUV-uri convenţionale.

Audi Q1 va fi realizat pe baza noului Audi Q3, urmând a avea şi caroserie cu doar trei uşi. Audi Q6 va fi un rival direct pentru BMW X6, nefiind clar dacă va fi bazat pe Audi Q7 sau tot pe Audi Q5. Nu este exclus ca, după 2015, să vedem şi apariţia în gama Audi a unui pick-up de lux, care încă nu se ştie dacă va prelua platforma tehnică a lui VW Amarok sau va fi derivat dintr-un SUV Audi existent.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.