Randări: cum ar putea arăta viitoarea generaţie BMW X6

Autor: Oraan Mărculescu 11 feb. 2013 Știri auto
Randări: cum ar putea arăta viitoarea generaţie BMW X6

Faceliftul lui BMW X6 i-a asigurat lejer SUV-ului sportiv bavarez un surplus de atractivitate, dar adevărul este că cei de la BMW nu îşi permit să se culce pe lauri, deoarece X6-le urmează să fie contracarat în curând de mult mai proaspeţii rivali Audi Q6 şi Mercedes-Benz MLC.

Aşa încât se lucrează febril la următoarea generaţie BMW X6, care ar trebui să fie lansată pe piaţă până în 2015. O nouă generaţie ale cărei prime idei stilistice ni le oferă britanicii de la Autocar, prin nişte randări interesante.

Se pare că noul BMW X6 va fi mult mai bine diferenţiat din punct de vedere al designului general de noul BMW X5, a cărui platformă tehnică o va folosi în continuare, dar într-o versiune scurtată. Cu toate acestea, lungimea lui X6 va ajunge la aproape 5 metri.

În cazul noului BMW X6 se va pune un mare accent pe scăderea masei totale, în paralel cu creşterea rigidităţii. Pe de o parte, structura caroseriei va utiliza o nouă tehnologie, a oţelurilor compozite, în timp ce sistemul de tracţiune integrală va renunţa la soluţia mecanică ”Torque Vectoring System” în favoarea uneia electronice.

Un lucru pe care bavarezii îl ţin încă secret este noua platformă electronică ”FlexRay”, care va permite update-ul rapid al tuturor componentelor electronice, de la sistemul multimedia până la software-ul subansamblelor mecanice şi motorului – cam ca la smartphone-urile din ziua de azi.

Ca motorizări, noul BMW X6 se va baza pe motorizări turbo cu şase cilindri, atât pe benzină, cât şi diesel, dar va exista şi un motor de top V8 bi-turbo. Evident, cireaşa de pe tort va fi versiunea M, în timp ce varianta eco ActiveHybrid promite să fie mai economică decât acum.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide