Randări: la finalul lui 2014 vom vedea noua Skoda Fabia

Germanii de la Autozeitung ne prezintă viziunea lor despre cum ar putea arăta cea de-a treia generaţie a citadinei Skoda Fabia, care urmează să apară pe piaţă la finalul lui 2014.

Randări: la finalul lui 2014 vom vedea noua Skoda Fabia Randări: la finalul lui 2014 vom vedea noua Skoda Fabia

Odată cu apariţia berlinei Skoda Rapid, plasată între clasa mică şi clasa compactă, mulţi au considerat că noua Skoda Fabia urmează să fie versiunea hatchback a lui Rapid.

Însă iată că la Salonul Auto Frankfurt 2013 cehii aduc o astfel de versiune, botezată Rapid Spaceback şi care nu pare să înlocuiască Fabia, ci mai degrabă se vrea o alternativă mai accesibilă la compactele clasice.

Ce se întâmplă cu noua Skoda Fabia? Conform germanilor de la Autozeitung, cea de-a treia generaţie a cunoscutei citadine a rămas în cărţi şi ar urma să fie lansată pe piaţă la finalul lui 2014, deci peste un an.

Actuala Skoda Fabia are o lungime de 4 metri, iar noua generaţie va creşte cu doar câţiva cm, pentru a păstra o diferenţă suficientă faţă de modelul superior Rapid Spaceback - chiar dacă, tehnic vorbind, ambele vor utiliza platforma tehnică modulară MQB.

Astfel, noua Skoda Rapid va rămâne o maşină de clasă mică, urmând a avea un preţ mai accesibil şi motorizări mai nepretenţioase. Se pare că noua Fabia va fi oferită şi într-o versiune Combi, pe baza căreia va fi dezvoltată şi o variantă Fabia Scout (cu look de pseudo-crossover). Totodată, cehii ne vor gratula în viitor şi cu o variantă sportivă RS, dotată cu motorul turbo de 1,4 litri şi 140 CP, având sistem de dezactivare a doi cilindri.

Ce credeţi:

VA AVEA SUCCES CEA DE-A TREIA GENERAŢIE SKODA FABIA?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.