Randări: la finalul lui 2014 vom vedea noua Skoda Fabia

Autor: Adrian Mihălţianu 05 aug. 2013 Știri auto
Randări: la finalul lui 2014 vom vedea noua Skoda Fabia

Odată cu apariţia berlinei Skoda Rapid, plasată între clasa mică şi clasa compactă, mulţi au considerat că noua Skoda Fabia urmează să fie versiunea hatchback a lui Rapid.

Însă iată că la Salonul Auto Frankfurt 2013 cehii aduc o astfel de versiune, botezată Rapid Spaceback şi care nu pare să înlocuiască Fabia, ci mai degrabă se vrea o alternativă mai accesibilă la compactele clasice.

Ce se întâmplă cu noua Skoda Fabia? Conform germanilor de la Autozeitung, cea de-a treia generaţie a cunoscutei citadine a rămas în cărţi şi ar urma să fie lansată pe piaţă la finalul lui 2014, deci peste un an.

Actuala Skoda Fabia are o lungime de 4 metri, iar noua generaţie va creşte cu doar câţiva cm, pentru a păstra o diferenţă suficientă faţă de modelul superior Rapid Spaceback – chiar dacă, tehnic vorbind, ambele vor utiliza platforma tehnică modulară MQB.

Astfel, noua Skoda Rapid va rămâne o maşină de clasă mică, urmând a avea un preţ mai accesibil şi motorizări mai nepretenţioase. Se pare că noua Fabia va fi oferită şi într-o versiune Combi, pe baza căreia va fi dezvoltată şi o variantă Fabia Scout (cu look de pseudo-crossover). Totodată, cehii ne vor gratula în viitor şi cu o variantă sportivă RS, dotată cu motorul turbo de 1,4 litri şi 140 CP, având sistem de dezactivare a doi cilindri.

Ce credeţi:

VA AVEA SUCCES CEA DE-A TREIA GENERAŢIE SKODA FABIA?

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide