Randări: la finalul lui 2014 vom vedea noua Skoda Fabia

Randări: la finalul lui 2014 vom vedea noua Skoda Fabia

Autor: Adrian Mihălţianu acum 7 ani Știri

Odată cu apariţia berlinei Skoda Rapid, plasată între clasa mică şi clasa compactă, mulţi au considerat că noua Skoda Fabia urmează să fie versiunea hatchback a lui Rapid.

Însă iată că la Salonul Auto Frankfurt 2013 cehii aduc o astfel de versiune, botezată Rapid Spaceback şi care nu pare să înlocuiască Fabia, ci mai degrabă se vrea o alternativă mai accesibilă la compactele clasice.

Ce se întâmplă cu noua Skoda Fabia? Conform germanilor de la Autozeitung, cea de-a treia generaţie a cunoscutei citadine a rămas în cărţi şi ar urma să fie lansată pe piaţă la finalul lui 2014, deci peste un an.

Actuala Skoda Fabia are o lungime de 4 metri, iar noua generaţie va creşte cu doar câţiva cm, pentru a păstra o diferenţă suficientă faţă de modelul superior Rapid Spaceback – chiar dacă, tehnic vorbind, ambele vor utiliza platforma tehnică modulară MQB.

Astfel, noua Skoda Rapid va rămâne o maşină de clasă mică, urmând a avea un preţ mai accesibil şi motorizări mai nepretenţioase. Se pare că noua Fabia va fi oferită şi într-o versiune Combi, pe baza căreia va fi dezvoltată şi o variantă Fabia Scout (cu look de pseudo-crossover). Totodată, cehii ne vor gratula în viitor şi cu o variantă sportivă RS, dotată cu motorul turbo de 1,4 litri şi 140 CP, având sistem de dezactivare a doi cilindri.

Ce credeţi:

VA AVEA SUCCES CEA DE-A TREIA GENERAŢIE SKODA FABIA?Comentarii
Inchide