Razie printre taximetriştii din Capitală. Au fost sancţionaţi şi şoferii UBER. Amenzi de aproape 30.000 lei

Autor: Mediafax 21 ian. 2019 Știri auto
Razie printre taximetriştii din Capitală. Au fost sancţionaţi şi şoferii UBER. Amenzi de aproape 30.000 lei

Poliţiştii au verificat, sâmbătă noapte, 90 de taximetrişti din Capitală şi, în urma acţiunii, au aplicat 49 de amenzi în valoare de 29.750 lei. Totodată, 4 şoferi care transportau clienţi prin aplicaţia Uber au rămas fără certificatul de înmatriculare pentru că nu aveau documente conforme.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, poliţiştii Brigăzii Rutiere au organizat o acţiune pentru verificarea legalităţii efectuării transportului de persoane în regim taxi şi a transportului în regim de închiriere cu şofer prin intermediul aplicaţiilor electronice.

„Au fost verificate peste 90 de autoturisme şi au fost aplicate 49 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 29.750 de lei, pentru abateri de la normele legale care reglementează circulaţia pe drumurile publice şi activitatea de transport public de persoane în regim de taxi/închiriere”, informează Brigada Rutieră.

Totodată, au fost identificaţi 4 şoferi care transportau persoane prin intermediul aplicaţiei Uber fără deţine copie conformă valabilă şi 3 şoferi de taxi fără autorizaţie taxi. Pentru aceştia 7, poliţiştii au decis suspendarea dreptului de utilizare a maşinii pentru o perioadă de 6 luni, prin reţinerea certificatului de înmatriculare şi plăcuţelor cu numărul de înmatriculare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide