RCA mai scump pentru şoferii cu amenzi

Autor: Marius Vișan 29 feb. 2016 Știri auto
RCA mai scump pentru şoferii cu amenzi

 


Conform unui proiect al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), şoferii care au amenzi contravenţionale sau infracţiuni comise la volan ar putea plăti un preţ mai mare pentru o poliţă RCA, informează Profit.ro.

“Instituţia susţine continuarea demersurilor ASF pe lângă Poliţia Română, astfel încât, în procesul de subscriere, societăţile de asigurare autorizate să practice asigurări auto să aibă acces la informaţii limitate privind cazierul de conducător auto al clienţilor. Considerăm că informaţiile privind anumite contravenţii aplicate în trafic şoferilor, obţinute în urma exprimării acordului expres al acestora, ar putea fi utile societăţilor de asigurare în procesul de evaluare a riscului, astfel încât prima de asigurare să reflecte cât mai fidel riscul asociat”, se arată într-un raport al Consiliului Concurenţei citat de Profit.ro.

Consiliul Concurenţei recomandă ca la emiterea poliţei RCA proprietarul maşinii asigurate să fie obligat să declare toţi şoferii uzuali ai acesteia, iar în cazul producerii unui accident auto de către un şofer nedeclarat, proprietarul să fie penalizat. 

În raportul mai sunt specificate unele ”comportamente inadecvate” în rândul şoferilor tineri, care, pentru a plăti mai puţin, îşi înmatriculează vehiculele pe numelor unor rude mai în vârstă.

De asemenea, înmatricularea maşinilor în zone rurale, deşi acestea sunt folosite la oraş, este un alt tip de comportament care ”distorsionează sistemul asigurărilor RCA, deformând profilul de risc al unor grupuri de asiguraţi şi aducând atingere intereselor acestora prin creşterea primelor de asigurare”.


Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide