Recep Tayyip Erdogan ordonă oficialilor turci să folosească o anumită maşină pentru deplasări

Autor: Marius Vișan 11 oct. 2019 Știri auto

În urma deciziei Grupului Volkswagen de a construi o nouă fabrică în Turcia, preşedintele ţării, Recep Tayyip Erdogan, le-a spus colegilor săi de partid să înceapă să conducă maşini Volkswagen Passat.

Se pare că Erdogan a ordonat oficialilor superiori ai partidului din care face parte ca de la 1 octombrie să înceapă să conducă maşini ale producătorului german, modelul Passat. Schimbarea va începe mai întâi cu doar 19 maşini, apoi urmează ca trecerea să se facă treptat pe măsură ce contractele de închiriere vor expira. În prezent, personalităţile de rang înalt al guvernului folosesc maşini Audi, iar contractele de închiriere pentru aceste autoturisme expiră peste două luni.

Volkswagen Made in Turkey

Grupul Volkswagen va produce generaţiile viitoare ale modelelor VW Passat şi Skoda Superb în noua fabrică pe care o va construi în Turcia, la Manisa, lângă Izmir. Aceasta va avea o capacitate de producţie de 300.000 de unităţi şi va necesita o investiţie  de un miliard de euro. 4.000 de locuri de muncă vor fi create în cadrul fabricii şi la furnizorii din zonă.

Potrivit aceluiaşi document, Volkswagen a ales Turcia datorită „condiţiilor macroeconomice pozitive”, care includ o populaţie numeroasă, de 80 de milioane de oameni, şi localizarea într-o zonă cu pieţe emergente. Un purtător de cuvânt al Volkswagen nu a dorit să comenteze detaliile despre fabrică, precizând că grupul german se află „în faza finală a negocierilor”. 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide