Rechemare în service

Constructorul suedez de maşini a anunţat că va rechema în service 56.000 de maşini din cauza a două probleme apărute. Una la sistemul de alientare şi cealaltă la sistemul de siguranţă pasivă.

Rechemare în service Rechemare în service
Primul "val" de rechemări în service cuprinde un număr de 38.000 de maşini diesel fabricate în Europa în 2006. Motivul rechemerii acestora în service este datorat unei probleme apărute la pompa de injecţie. Fabricantul acestei componente se pare că a folosit un material cu defect, fapt pentru care există şansa izbucnirii unui incediu la compartimentul motor. Modele afectate de această problemă sunt: S60, V70, XC70 şi XC 90.

Cel de-al doilea val de rechemări a cuprins 18.000 de vehicule, la nivel mondial, pentru remedierea unor defecţiuni descoperite la sistemul de airbaguri.

La nivel mondial, au fost rechemate 18.000 de vehicule, dintre care 4.800 în Suedia, a declarat Maria Bohlin, purtător de cuvânt al Volvo Cars. "Este vorba de probleme tehnice, la sistemele de airbaguri laterale. Am constatat că, în caz de coliziune, airbagurile nu se declanşează cu rapiditatea prevăzută", a explicat Bohlin.

Modelele care au fost retrase sunt versiunile 2008 ale automobilelor V70 şi XC70. În afara Suediei, cele mai multe rechemări au avut loc în Marea Britanie, Statele Unite şi Italia. În prezent, Volvo Cars contactează proprietarii acestor modele, pentru a-i invita la remedierea gratuită a defecţiunii, a mai spus Bohlin.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.