Rechemare în service Ferrari 458 Italia: risc de incendiu

Grea lovitură de imagine pentru italieni: cel mai nou şi lăudat model supersport, Ferrari 458 Italia, este supus unei rechemări în service oficiale. Problema e deja cunoscută: poate lua foc.

Rechemare în service Ferrari 458 Italia: risc de incendiu Rechemare în service Ferrari 458 Italia: risc de incendiu

În sfârşit, oficialii mărcii de maşini sport italiene au recunoscut oficial că este o problemă cu atât de mediatizatul Ferrari 458 Italia. Mai exact, în cazul utilizării intensive a maşinii, mai ales pe vreme călduroasă, motorul se încinge foarte tare, iar materialul izolant din compartimentul motor nu face faţă.

Prin urmare, după cum au demonstrat-o cel puţin patru epave carbonizate (deşi neoficial ar fi chiar 10 maşini Ferrari 458 Italia arse în întreaga lume), este nevoie de intervenţii specializate şi de înlocuirea materialului izolator. Ceea ce se va face în service-urile autorizate Ferrari, bineînţeles, gratuit.

În service vor fi rechemate 1.248 de modele, construite înainte de iulie 2010. Acest lucru înseamnă o premieră neplăcută pentru Ferrari, care astfel intră în "clubul" fabricanţilor care sunt nevoiţi să recunoască o problemă de concepţie şi fac un efort financiar mai mult sau mai puţin mare pentru remedierea problemelor.

Probabil notorietatea brandului nu va fi ştirbită prea mult, dar iată că avem un precedent: de acum încolo trebuie să ne aşteptăm la mai multe rechemări în service ale maşinilor cu preţuri exorbitante? Ceea ce ne face să ne întrebăm dacă nu cumva domeniul maşinilor exclusiviste începe şi el să fie lovit serios de politica reducerilor costurilor.

Oare ce marcă de prestigiu urmează să anunţe rechemări în service pentru bolizii săi?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.