Rechemare în service Garmin: risc de incendiu

Pare ciudat să auzi de o rechemare în service pentru... sistem GPS. Însă exact acest lucru se întâmplă în cazul unor sisteme Garmin nuvi.

Rechemare în service Garmin: risc de incendiu Rechemare în service Garmin: risc de incendiu

Garmin, producătorul de sisteme GPS pentru maşini, anunţă o rechemare în service pentru mai multe modele ale sale din gama nuvi: 200W, 250W şi 260W, precum şi toate modelele nuvi 7xx, unde xx reprezintă un număr din două cifre.

Care este, de fapt problema? Se pare că, din cauza bateriei, în cazul acestor sisteme există un risc crescut de producere a unui incendiu, care poate fi cauzat de supraîncălzirea bateriei.

Motivul ţine de posibilitatea apariţiei unei nepotriviri între baterie şi un anumit tip de circuit, PCB (Printed Circuit Board). De reţinut că vorbim de un anumit contingent de baterii, pe care furnizorul se pare că nu le-a realizat conform specificaţiilor Garmin.

Deşi încă nu s-a înregistrat nici un incident nedorit, cei de la Garmin au pornit o acţiune de rechemare în service, care va afecta nu mai puţin de 1,25 milioane de aparate. Mai multe detalii puteţi afla pe site-ul oficial.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.