Rechemare în service în USA - risc de incendiu pentru VW Routan

Iniţial, pentru grupul VW a părut o afacere profitabilă să modifice puţin modelul Chrysler Voyager şi să îl vândă cu siglă VW. Acum, însă, germanii şi-au dat seama că "pachetul" înseamnă şi nişte probleme.

Rechemare în service în USA - risc de incendiu pentru VW Routan Rechemare în service în USA - risc de incendiu pentru VW Routan

Nu au trecut decât câteva zile de când Chrysler a anunţat o rechemare in service masivă, pentru un sfert de milion de monovolume Voyager şi Dodge Caravan. Motivul: riscul izbucnirii unui incendiu, din cauza cablajelor din portiere.

Era, aşadar, doar o problemă de timp până când modelul geamăn Routan, dar cu siglă Volkswagen, urma să "intre în horă". Acum, Volkswagen America a anunţat că va rechema în service nu mai puţin de 16.000 de modele Routan, pentru aceeaşi problemă, care ar putea duce la un incendiu.

Inginerii Volkswagen vor verifica atât cablajul din portiere, cât şi modulul electric de deschidere a uşilor culisante. În service, vor fi înlocuite toate componentele care se va considera că nu prezintă siguranţa impusă de standardele constructorului, iar cablurile vor fi repoziţionate.

Volkswagen nu se teme că această rechemare în service va afecta imaginea pe care germanii încearcă să o reconstruiască în America, deoarece nu mai are alte modele dezvoltate împreună cu Chrysler (care, de altfel, este acum proprietate a grupului Fiat).

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.