Rechemare în service KIA Cee'd, posibile probleme la frâne

Obiectul rechemării în service pentru KIA Cee'd îl reprezintă o posibilă scurgere de lichid de frână la cilindrii sistemului de frânare, pentru modelele echipate cu sistemul ESP.

Rechemare în service KIA Cee'd, posibile probleme la frâne Rechemare în service KIA Cee'd, posibile probleme la frâne

Inginerii de la KIA au descoperit că, în cazul modelelor Cee'd echipate cu sistemul de control al stabilităţii ESP, în unele situaţii de frânare de urgenţă există posibilitatea ca lichidul de frână să se scurgă din cilindrul pompei de frână, astfel presiunea de frânare scăzând.

Până acum nu au fost înregistrate accidente din această cauză, însă au mai mulţi clienţi s-au plâns că au observat o frânare mai puţin eficientă a maşinilor lor. Remedierea problemei în service se estimează că va dura 35 de minute.

Numărul de maşini afectate de această rechemare în service se ridică la circa 56.000 de unităţi în Europa, fiind vorba de modele fabricate în perioada 1 aprilie 2008 - 30 martie 2009, în toate versiunile de caroserie: hatchback 5 uşi, ProCee'd şi Cee'd SW.

În Marea Britanie, KIA anunţă o rechemare în service şi pentru modelul urban KIA Picanto, fiind afectate în jur de 6.500 de modele. Problema, însă, nu ţine de sistemul de frânare, ci de filtrul de carburant, care, în cazul unor condiţii meteorologice dificile, poate să nu mai furnizeze benzină motorului în parametrii optimi.

Deocamdată, nu a fost anunţată oficial o rechemare în service pe plan european pentru Picanto, dar unele surse din compania coreeană afirmă că ar fi vorba de un număr de 65.000 de maşini care urmează să beneficieze de remedierea problemei.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.