Rechemare în service Mercedes în USA - probleme de direcţie

Limuzinele Mercedes S-Class şi E-Class se vând foarte bine în America de Nord. Însă "îngerul păzitor" NHTSA a găsit o problemă la direcţia acestor modele, aşa încât nemţii trebuie să recheme în service circa 85.000 de maşini.

Rechemare în service Mercedes în USA - probleme de direcţie Rechemare în service Mercedes în USA - probleme de direcţie

Specialiştii de la NHTSA (Institutul American de Siguranţă Rutieră) au descoperit o posibilă problemă la sistemele de direcţie ale modelelor Mercedes S-Class şi E-Class, comercializate pe piaţa nord-americană.

După cum au confirmat şi inginerii Mercedes, există posibilitatea ca sistemul de direcţie asistată să nu mai funcţioneze, din cauza unei probleme care poate să apară la circuitul hidraulic. Ceea ce înseamnă că direcţia poate deveni mult prea tare, acest lucru putând cauza accidente, dacă cel de la volan nu aplică o forţă mai mare decât ar fi de aşteptat pentru rotirea volanului.

Prin urmare, Mercedes a dispus o rechemare în service pentru un număr de 85.078 de modele Mercedes S-Class şi E-Class pe continentul nord-american, în curând urmând a da publicităţii şi numărul de maşini care urmează să fie rechemate pe alte pieţe de pe mapamond.

Inginerii ne asigură, totuşi, că această problemă nu are consecinţe asupra controlului direcţiei, deci riscul unui accident este extrem de scăzut şi ţine mai mult de neatenţia celui de la volan.

Nu este prima oară când asistăm la o rechemare în service a maşinilor Mercedes pe motiv de probleme la direcţie: în 2008, au fost rechemate în service mai mult de 100.000 de modele Mercedes ML, produse între 1998 şi 2003.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.