Rechemare în service pentru Lexus HS 250h

Toyota va rechema în service aproximativ 17.000 de modele ale hibridului Lexus HS 250h, existând temeri că, în cazul unui accident din spate, scurgerile de benzină sunt cam mari.

Rechemare în service pentru Lexus HS 250h Rechemare în service pentru Lexus HS 250h

În urma crash-testelor realizate de NHTSA (institutul american pentru siguranţa rutieră, cel care se ocupă de emiterea ordinelor de rechemare în service a maşinilor), s-a constatat că, atunci când modelul Lexus HS 250h suferă un impact în partea din spate, cantitatea de benzină care se scurge în urma accidentului este cam mare.

Oficialii japonezi au declarat că, în procesul de concepere şi testare a modelului, s-a ţinut seama de toate standardele de siguranţă existente, în special în ce priveşte standardul american FMVSS 301 - prin care maşina este lovită din spate cu o barieră deformabilă, pe 70% din suprafaţă, bariera având o viteză de 50 mph (cca. 80 km/h).

NHTSA a recomandat companiei japoneze să recheme în service aproximativ 17.000 de modele Lexus HS 250h, deşi inginerii Toyota încă nu au reuşit să identifice problema apărută în testele NHTSA, deşi au fost recreate aceleaşi condiţii.

Până când compania nu va avea un răspuns clar privitor la remedierea problemei, dealerii sunt obligaţi să sisteze livrările pentru modeul Lexus HS 250h în USA.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.