Rechemare service BMW - probleme pompa de combustibil

O investigaţie a postului de televiziune american ABC News a dus la decizia BMW USA de a rechema în service peste 150.000 de maşini, din cauza unor defecte de fabricaţie la pompele de combustibil.

Rechemare service BMW - probleme pompa de combustibil Rechemare service BMW - probleme pompa de combustibil

Nu este prima oară când BMW anunţă o rechemare în service pentru modelele sale, însă, de această dată, putem vorbi de o rechemare în service forţată de mass media. Mai exact, de postul ABC News, care a făcut mare tam-tam în ultimele zile pe baza reclamaţiilor a sute de posesori de BMW.

Conform jurnaliştilor postului de televiziune, plângerile făcute de şoferii maşinilor bavareze atât la dealerii BMW, cât şi la NHTSA, Institutul Naţional pentru Siguranţa Rutieră din USA, au rămas fără răspuns. Mai mult, în cazul unor acţiuni în instanţă demarate de clienţii BMW, se pare că aceştia ar fi fost convinşi de firma germană să semneze nişte înţelegeri confidenţiale.

Acum, însă, cei de la BMW recunosc în mod oficial că se confruntă cu o problemă şi anunţă o rechemare în service pentru 150.800 de maşini BMW în USA. De fapt, este vorba despre două rechemări în service, cauzate de defecţiuni ale pompelor de combustibil.

În primul caz, vorbim de 130.000 de maşini BMW, produse între 2007 şi 2010, echipate cu motorul twin-turbo pe benzină în şase cilindri: 135i, 335i, 535i, X6 xDrive35i şi Z4 sDrive35i. La pompa de înaltă presiune poate apărea o defecţiune, ceea ce se poate traduce ulterior în pornirea mai greoaie a motorului sau performanţe mult mai scăzute.

În al doilea caz este vorba despre 20.800 de modele BMW X5 fabricaţie 2008 şi echipate cu motorul pe benzină de 3,0 litri, în şase cilindri. Aici, pompa de joasă presiune poate să se blocheze, caz în care motorul se va opri, iar servoasistenţa direcţiei şi frânelor va dispărea - totuşi, şoferul va avea în continuare control asupra volanului şi frânelor, însă efortul va fi mai mare.

Intervenţia în service va fi gratuită, iar inginerii BMW iau în calcul şi o eventuală resoftare a computerului central. Deocamdată, pe plan european, nu există nici o informare oficială BMW referitor la aceste probleme la pompele de combustibil.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.